Зеленський подякував волонтерам за побудову сучасної армії, фото

16:55, 05.12.2020
Зеленський подякував волонтерам за побудову сучасної армії, фото

Володимир Зеленський у Військово-медичному клінічному лікувально-реабілітаційному центрі Міноборони в Ірпені. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський наголошує на надважливій ролі волонтерів у захисті України в найважчі часи.

 

На його переконання, сучасну українську армію було багато в чому побудовано завдяки волонтерам.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський заявив під час зустрічі з волонтерами та працівниками Військово-медичного клінічного лікувально-реабілітаційного центру Міноборони в Ірпені Київської області у суботу.

 

«Хочу подякувати всім волонтерам. Я вважаю, що завдяки вам на початку війни на Донбасі багато в чому було побудовано українську армію. Ту сучасну армію, яка в нас сьогодні є», - сказав президент під час зустрічі з нагоди Міжнародного дня волонтерів.

 

І додав: «Волонтери своєю енергією та самовідданістю у 2014 році об'єднали всю Україну, захищаючи її від російської агресії».

 

На думку Зеленського, держава в деяких речах має рівнятися на волонтерів. Він пообіцяв звернути увагу на ті питання, де держава могла б допомогти й де вона недопрацьовує.

 

Президент також зазначив, що саме волонтери дуже швидко знайшли ту національну ідею, яку багато років шукають для України.

 

 

У Міжнародний день волонтерів Зеленський ознайомився з роботою відділення реабілітації пацієнтів з ампутованими кінцівками та обмеженими фізичними можливостями, неформально поспілкувався з військовослужбовцями та вручив державні нагороди.

 

Також він оглянув відділення фізичної та спортивної реабілітації, обладнання, яке використовується для відновлення українських військових після тяжких поранень.

 

 

Як повідомляла "УМ", нову книжку «Волонтери: сила небайдужих» презентував Український інститут національної пам’яті до Міжнародного дня волонтера 5 грудня. «Не буде перебільшенням сказати, що саме волонтерський рух, ця всенародна підтримка, стала одним із вирішальних факторів спротиву російській агресії, — констатує авторка книги Наталка Позняк-Хоменко.