Під посольством Росії встановили 33 хрести в пам’ять про Голодомор, фото

15:54, 28.11.2020
Під посольством Росії встановили 33 хрести в пам’ять про Голодомор, фото

Активісти принесли з собою 33 хрести, які встановили перед російським посольством, як нагадування про відповідальність Радянського Союзу.

Активісти Нацкорпусу організували символічне кладовище в пам’ять про жертв Голодомору 1932-1933 років під стінами посольства Росії у Києві в суботу.

 

Зокрема, близько трьохсот активістів принесли з собою 33 хрести, які встановили перед російським посольством, як нагадування про відповідальність Радянського Союзу за вчинення Голодомору-геноциду, правонаступницею якого вважає себе сучасна Росія.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує сайт Національного корпусу.

 

 

«Мета акції у День пам’яті жертв Голодомору– вкотре нагадати про те, що відповідальною за геноцид мільйонів українців, є Росія як правонаступниця СРСР, що продовжує агресію щодо України», - йдеться у повідомленні.

 

Учасники акції організували біля будівлі посольства своєрідне кладовище як символ репресивної політики Росії, яка продовжується донині.

 

 

«Дуже важливо пам’ятати цю трагедію і хто до неї призвів. Адже сьогоднішня путінська Москва є політичним та ідеологічним послідовником Радянського Союзу, з тими самими цілями, методами та брехнею. Не досягнувши бажаних результатів на фронті, РФ зараз вкидає величезні кошти в існування п’ятої колони в Україні. І лише, ми, українці, можемо захистити нашу державу від знищення», – сказав керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін під час акції.

 

Активісти розтягнули під стінами амбасади РФ банери з написами: «Пам’ятаємо, хто наші вороги», «Вбивали тоді. Вбивають зараз», встановили під стінами посольства РФ 33 хрести та лампадки в пам’ять про важкий 1933 рік і символ того, що Росія залишає після себе лише смерть і руїни. В кінці заходу активісти запалили фаєри.

 

 

Ветеран, представник Нацкорпусу Сергій Товарін вважає, що українці не повинні  забути ті часи, але головне – не лише ставити свічки у пам’ять, а навчитись захищати себе від ворогів.

 

Як повідомляла «УМ», в Україні щороку в четверту суботу листопада відзначається День пам'яті жертв Голодоморів.

 

Читайте також: ГОЛОДОМОР 1932-1933: ПРИЧИНОЮ СМЕРТІ УКРАЇНЦІВ ВКАЗУВАЛИ ЇХНЮ НАЦІОНАЛЬНІСТЬ