Антон Лукашук простояв на колінах перед посольством Білорусі в Києві сім годин

14:08, 22.11.2020
Антон Лукашук простояв на колінах перед посольством Білорусі в Києві сім годин

Антон Лукашук займався комп’ютерною графікою в Білорусі і співпрацював із опозиційним телеграм-каналом.

Громадянин Білорусі Антон Лукашук, який виїхав зі своєї батьківщини кілька днів тому, близько семи годин стояв на колінах у кайданках перед білоруським посольством у Києві на знак солідарності з репресованими співвітчизниками.

 

Як передає Україна молода, про це повідомляють вітчизняні ЗМІ.

 

Антон розповів журналістам, що його акція мала на меті звернути увагу президента України Володимира Зеленського на беззаконня, яке панує в Білорусі, і попросити його спростити процедуру перебування білоруських громадян в Україні.

 

Адже нині білоруси можуть перебувати в Україні 90 днів упродовж шести місяців без реєстрації з можливим продовженням терміну перебування, якщо для цього є підстави.

 

 

За словами хлопця, він займався комп’ютерною графікою в Білорусі і був змушений виїхати під загрозою можливого кримінального переслідування, оскільки були оприлюднені його персональні дані: він співпрацював з одним із заборонених у Білорусі телеграм-каналів.

 

Зараз Лукашук звернувся до польського консульства в Україні щодо отримання гуманітарної візи.

 

Антон хотів телефоном поговорити з Володимиром Зеленським про порушення прав людини в Білорусі. Але така розмова не відбулася.

 

Як повідомляла «УМ»,  одна з лідерок опозиції, член Координаційної ради з передачі влади в Білорусі та лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич не планує повертатися до Білорусі до відставки Олександра Лукашенка.