Таксист Uber Дмитро Ломакін арештований після смертельного наїзду на пішоходів на зупинці, фото

13:54, 14.11.2020
Таксист Uber Дмитро Ломакін арештований після смертельного наїзду на пішоходів на зупинці, фото

Таксист Дмитро Ломакін плакав у залі суду та просив вибачення за скоєне. (Фото поліції і прокуратури Києва)

Водій служби таксі Uber Дмитро Ломакін арештований на два місяці після того, як наїхав на пішохідну зупинку на великій швидкості на Великій кільцевій дорозі у Києві у п’ятницю, 13 листопада.

 

Внаслідок жахливої ДТП загинуло двоє людей, ще двоє постраждало.

 

Одна із загиблих жінок - близька родичка журналістки "УМ", яка того ранку їхала в школу на роботу...

 

Як інформує Україна молода, відповідний запобіжний захід 23-річному таксисту обрав Шевченківський районний суд Києва у суботу.

 

Зокрема, Київська міська прокуратура повідомляє, що Шевченківський райсуд Києва у повному обсязі задовольнив клопотання прокуратури та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці водію таксі.

 

 

«Дії 23-річного підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили загибель кількох осіб», - додають у столичній прокуратурі.

 

 

Прізвище підозрюваного із зали суду повідомило Громадське.

 

За даними журналістів, прокурор просив взяти підозрюваного під варту, наголошуючи, що Ломакін не має міцних соціальних зв’язків, а також п’ять разів упродовж року притягувався до адміністративної відповідальності. Зокрема, за неправильне паркування, проїзд на заборонений знак та перевищення швидкості. У день кривавої аварії чоловік рухався зі швидкість 80 км/год.

 

Адвокат підозрюваного просив відпустити Ломакіна під домашній арешт, вказуючи на те, що він — сирота, щиро розкаюється у скоєному та готовий допомагати потерпілим.

 

 

Зауважимо, що  сам Ломакін плакав у залі суду та просив вибачення за скоєне. Водій  пояснив, що намагався перелаштуватися з четвертого ряду до першого і не помітив припаркований автомобіль. Таксиствизнав свою провину і додав, що тоді він повертався з нічної зміни віддавати машину і тому, дійсно, був втомлений.

 

Відомо,щоЛомакін працював таксистом у компанії "ТІКАНА". У суд приїхала його бабуся Ніна та тітка Ольга. Остання готова була взяти його до себе на час домашнього арешту.

 

Бабуся розповіла виданню Громадське, що мама Дмитра померла, батько був наркоманом, тому його позбавили батьківських прав. Дмитро проживав у інтернаті, працював у кав'ярні та спиртзаводі. Потім закінчив коледж та влаштувався таксистом.

 

 

Зауважимо, що 13 листопада на Кільцевій дорозі водій автомобіля "Хюндай Соната" зі знаками таксі Uberзіткнувся з припаркованим автомобілем "Хюндай Елантра", виїхав на автобусну зупинку і врізався у кіоск, внаслідок чого 41-річна жінка загинула на місці події, 60- річна місцева мешканка померла у кареті "швидкої", ще двох осіб госпіталізували.

 

Прилад "Драгер" показав, що водій 1997 року народження не був у стані алкогольного сп’яніння.

 

За фактом ДТП розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту, особами що керують транспортними засобами). Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

 

Заступник міністра МВС Антон Геращенко після жахивої аварії закликає народних депутатів ухвалити закон, який врегулює роботу ринку послуг таксі, ввести жорсткий контроль за часом роботи водіїв як таксі, так і автобусів, так і вантажного і спеціального автотранспорту.