У Києві затримали ватажка проросійських бойовиків

13:47, 29.10.2020
У Києві затримали ватажка проросійських бойовиків

Бойовика тримають під вартою.

У Києві заарештували військового злочинця високого рангу, який у Луганській області на початку військової агресії Росії приєднався до окупантів. Він встиг влаштуватися на роботу й орендував квартиру у столиці.

 

Не виключено, що до Києва він прибув у якості шпигуна або координатора інших терористів. Бойовика, який вирішив стати киянином, затримала СБУ у ході спецоперації.

 

Затриманий терорист народився в Україні – у Стаханові (Луганська область). У 2014 році долучився до окупаційних сил Росії та брав участь у бойових діях проти українських військових.

 

У ворожій армії він навіть дослужився до заступника командира одного з підрозділів бойовиків.

 

                                  Фото пресслужби СБУ

 

Крім того, маючи вищу інженерну освіту, терорист виконував завдання по забезпеченню ремонту транспорту і бронетехніки окупантів.

 

Потім зрадник вирішив переїхати у Київ – орендував квартиру й знайшов роботу в одній з комерційних структур у сфері надання телекомунікаційних послуг, використовуючи фальшиві документи.

 

В СБУ з’ясовують – чи втручався він у бази даних клієнтів оператора.

 

Бойовика тримають під вартою. Він чекатиме на суд.


Як повідомляла УМ, громадянин Росії, ватажок терористичного батальйону «Призрак» Олексій Марков загинув в аварії в районі Городка в окупованому Луганську у п’ятницю