Осквернив пам’ятник Героям Небесної Сотні: студента Борисенка відрахували з Університету телекомунікацій

08:55, 25.10.2020
Осквернив пам’ятник Героям Небесної Сотні: студента Борисенка відрахували з Університету телекомунікацій

Іларіон Борисенко в центрі окупованого Донецька (Фото з соцмереж)

Уродженець Донецька, студент ІІІ курсу Іларіон Борисенко відрахований з Державного університету телекомунікацій через те, що справив природну потребу на  пам’ятник Героям Небесної Сотні у центрі Києва.

 

Як інформує «Україна молода», відповідний наказ про відрахування за фактом хуліганських дій підписав ректор Університету телекомунікацій Володимир Толубко.

 

Про це повідомив у Facebook  заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Студент Борисенко І. О., той самий, що осквернив пам'ятник Героям Небесної сотні, справивши на нього нужду, наказом ректора Державного Університету Телекомунікацій Володимира Толубко відрахований з університету", - написав пан Геращенко.

З відкритих джерел відомо, що Борисенко народився 25 листопада 1998 року. 21-річний житель Донецька, де він прописаний по вулиці Кадієвська, приїхав до Києва і вчиться в Державному університеті комунікацій. Живе в столиці у гуртожитку університету за адресою вулиця Солом'янська.  У 2015 році він виїжджав у Волноваху з Донецька, щоб отримати паспорта громадянина України. Згодом отримав і закордонний паспорт. 
 

Як повідомляла «УМ», 22 жовтня столичні правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.296 (хуліганство) ККУ через дії 21-річного студента Іларіона Борисенка, який справив природну потребу на алеї героїв Небесної сотні у Києві.

 

Вже 23 жовтня стало відомо, що Борисенка затримала поліція.