Карантин продовжили до кінця року: канікули з 15 жовтня

17:38, 13.10.2020
Карантин продовжили до кінця року: канікули з 15 жовтня

Українці з гумором ставляться до карантину.

Кабінет міністрів продовжив дію адаптивного карантину в Україні до кінця 2020 року. А також ввів осінні канікули в Україні на тиждень раніше - з 15 жовтня.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне рішення уряд ухвалив під час засідання у вівторок.

 

"Уряд сьогодні продовжив дію адаптивного карантину до кінця цього року. Це потрібний крок, щоб гарантувати більш безпечне середовище для українців. Поки що це найбільш дієвий механізм від посилення коронавірусу", - наголосив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

За його словами, після масових концертів у регіонах кількість хворих суттєво зростала.

 

Тому, в рамках адаптивного карантину, Кабмін пропонує прийняти певні нововведення. Зокрема, змінюється правило щодо дозволеної кількості людей при масових зібраннях:

 

У "зеленій" зоні пропонується дозволити масові заходи у кількості не більше 50 людей;

У "жовтій зоні" - не більше 30 людей;

У "помаранчевій" зоні - не більше 20 людей.

 

При цьому по всій території країни діють правила дотримання умов соціальної дистанції у 1,5 м та маскового режиму.

 

На території регіонів з відповідними обмеженнями дозволяється проведення спортивних заходів, але без глядачів, крім міжнародних змагань, за окремим погодженням з МОЗ.

 

Також урядовці вирішили відправити дітей на канікули вже цього тижня, підтримавши відповідну постанову, яку ініціювало Міністерство освіти та науки. Осінні канікули в школах триватимуть з 15 до 30 жовтня.

 

Нагадаємо, Міносвіти радить вишам перейти на дистанційне навчання до 15 листопада.

 

Раніше Київська влада надіслала рекомендації керівникам навчальних закладів про те, щоб розпочати осінні канікули у столичних школах з 21 жовтня.

 

Як повідомляла «УМ», про плани уряду Шмигаля щодо продовження карантину раніше розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.