Студенти КНУ імені Шевченка обурені агітацією «слуг» на території Червоного корпусу

21:37, 20.09.2020
Студенти КНУ імені Шевченка обурені агітацією «слуг» на території Червоного корпусу

Кандидатка у мери Києва від "слуг" Ірина Верещук під час незаконної агітації на території КНУ ім. Шевченка. (Фото партії "Слуга народу")

Студентський парламент Київського національного університету імені Тараса Шевченка різко розкритикував проведення передвиборчого публічного заходу партії "Слуга народу" за участі президента Володимира Зеленського на території головного Червоного корпусу університету в неділю.

 

Адже партійний захід проводився у закладі освіти у порушення виборчого законодавства.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться у роз'ясненні Студентського парламенту університету (СПУ), оприлюдненому в неділю.

 

Зокрема, студенти занепокоєні залученням університету до участі в акції політичної партії на території головного корпусу.

 

«Звертаємо увагу, що відповідно до частини 3 статті 31 Закону України "Про освіту", політичні партії (об’єднання), їх члени, депутати (кандидати в депутати) не мають права провадити свою діяльність в закладах освіти. Ця діяльність також суперечить листу Міністерства освіти і науки України "Щодо недопущення політичної агітації в закладах освіти" від 14 вересня 2020 року 1/9-525», - йдеться у роз’ясненні СПУ.

 

Відтак, Студентський парламент вбачає у публічному заході, що проводиться політичною партією "Слуга народу" на території Університету порушення норм чинного законодавства України, та наголошує на недопустимості таких заходів також і з міркувань шкоди для репутації університету.

 

«СПУ засуджує будь-які акції політичного характеру, в тому числі політичну агітацію на території університету, а також використання назви Київського національного університету імені Тараса Шевченка для задоволення політичних інтересів», - повідомляють представники студентської автономії.

 

Студентський парламент наголосив, що у розумінні вищенаведених норм не має значення, чи проводяться подібні заходи безпосередньо у самій будівлі університету чи на її території, чи публічні заходи офіційно оголошені як політичні, чи їхній політичний характер витікає з наявності політичної символіки та політичних фігур, що асоціюються з конкретною політичною партією.

 

 

Як повідомляла «УМ», 20 вересня у внутрішньому дворі головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка кандидат у мери Києва від "Слуги народу" Ірина Верещук представила список кандидатів від партії на виборах до Київради.

 

Перед тим президент Зеленський активно агітував за партію "Слуга народу" у внутрішньому дворі університету імені Тараса Шевченка.