На Рівненщині затримали агента російської ФСБ під час закладення вибухівки

15:59, 12.09.2020
На Рівненщині затримали агента російської ФСБ під час закладення вибухівки

Контррозвідники СБУ затримали агента ФСБ під час закладення вибухівки на одному з об’єктів «Рівнеоблводоканал». (Фото СБУ)

Контррозвідка СБУ викрила і затримала агента ФСБ під час закладення вибухівки на одному з об’єктів «Рівнеоблводоканал».

 

Йдеться про об’єкт Горбаківсько-Гориньградського водозабору, де терорист і планував здійснити диверсію за завданням російської спецслужби.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує СБУ в суботу.

 

Агент ФСБ також планував вбивства українських військових.

 

Зазначається, що в травні 2020 року мешканець Одеської області встановив контакт із ФСБ. Він запропонував російським спецслужбам свої послуги у вчиненні вбивств українських військових, задіяних в операції Об'єднаних сил. Також він передавав агресору інформацію військового характеру.

 

У вересні 2020 року агент ФСБ отримав нове завдання від російських кураторів: здійснити диверсію на одному з об’єктів "Рівнеоблводоканал", наголошують у СБУ.

 

Контррозвідники затримали запроданця безпосередньо після закладання ним вибухового пристрою. Затриманому готується повідомлення про підозру за статтями "державна зрада" та "диверсія" Кримінального кодексу України.

 

В Офісі генпрокурора додають, що диверсант 12 вересня 2020 року намагався знищити шляхом підриву об’єкт Горбаківсько-Гориньградського водозабору, що призвело б до тривалого припинення водопостачання близько 50% побутових і промислових споживачів міста Рівне та інших районів області. Однак контррозвідники завадили йому вчинити протиправні дії – затримали та вилучили вибуховий пристрій".