В Умані відмовилися обслуговувати хасидів у кафе

09:09, 12.09.2020
В Умані відмовилися обслуговувати хасидів у кафе

Власник кафе каже, що розмістив дану табличку про хасидів з метою нерозповсюдження вірусу COVID-19.

Виконавчий директор Об’єднаної Єврейської общини звернувся до поліції із заявою про те, що хасидів відмовилися обслуговувати в одному з кафе міста Умань Черкаської області.

 

Заклад громадського харчування ще й розмістив відповідну табличку на вході із натяком на те, що хасиди можуть сприяти поширенню коронавірусу.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує поліція Черкаської області.

 

Як пояснив заявник поліції Умані, він вважає, що табличка демонструє "упереджене ставлення до брацлавських хасидів".

 

Поліція дізналася, що цю табличку встановив власник кафе. Свій вчинок чоловік пояснив тим, що розмістив дану інформацію з метою нерозповсюдження вірусу COVID-19.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 161 (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

 

Як повідомляла «УМ», днями група хасидів знесла частину загорожі біля могили цадика Нахмана в Умані, яка була встановлена для запобігання розповсюдженню коронавірусу.

 

Поліція і міграційна служба вирішили депортувати з України двох найагресивніших ізраїльтян-хасидів, які 9 вересня ламали паркан біля могили цадика Нахмана.

 

Нагадаємо, що на початку осені паломники-хасиди традиційно відвідують Умань для відзначення іудейського Нового року - Рош га-Шана. У місті розташована могила духовного лідера хасидів Нахмана.