Політв’язень Володимир Балух жорстоко побитий невідомими

15:20, 08.09.2020
Політв’язень Володимир Балух жорстоко побитий невідомими

Володимир Балух вивісив прапор України над своїм будинком у кримському селі в грудні 2014 року.

Колишній політв'язень Кремля, кримчанин Володимир Балух був жорстоко побитий невідомими в ніч на вівторок. Його знайшли перехожі лише вранці.

 

Наразі постраждалий патріот перебуває у лікарні у важкому стані, але при тямі.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив інший експолітв'язень Олег Сенцов у Facebook, який напередодні бачився із Балухом та іншими політв’язнями.

 

"Володимир Балух був побитим сьогодні вночі. Його знайшли тільки вранці. Зараз він у лікарні. Стан важкий. Подробиці з’ясовуються", - написав режисер Сенцов.

 

За його словами, Володимир перебуває при тямі, у нього зламана рука та ключиця. Загрози життю немає.

 

Інших подробиць події наразі немає. Як і інформації про те, де було скоєно напад і в якій лікарні перебуває Балух.

 

Зазначимо, що рівно рік тому 7 вересня 2019 року Володимира Балуха було звільнено з російської в'язниці під час обміну між Україною та РФ.

 

До речі, 7 вересня політв'язень Роман Сущенко, який як і Володимир Балух братиме участь у місцевих виборах від партії "Європейська Солідарність", опублікував фото, на якому він та інші колишні політв'язні Кремля зібралися у річницю звільнення з полону. Серед них, зокрема і Володимир Балух, який прийшов на зустріч у вишиванці (ліворуч у першому ряду).

 

Колишній кримський політв’язень Ахтем Чийгоз у коментарі “Прямому каналу” розповів, що вчора колишні політв’язні збиралися в ресторані в київському Гідропарку. Після цього Володимира знайшли побитим. Чийгоз висловив думку, що побиття Балуха безсумнівно пов’язане з його патріотичною проукраїнською позицією.
 
Зі слів Чийгоза, Володимира виявила поліція. Зараз Балух не може розмовляти. Відповіді на запитання щодо нападу має дати слідство.
 

Як повідомляла «УМ», 4 серпня 2017 року окупанти засудили кримчанина Балуха до 3 років 7 місяців у колонії-поселенні і штрафу в 10 тисяч рублів, звинувативши в нібито незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

 

Насправді, Балух вивісив прапор України над своїм будинком у кримському селі в грудні 2014 року.