У Донецьку священик катував українських полонених

18:52, 04.09.2020
У Донецьку священик катував українських полонених

Священики ОРДЛО часто забувають про свою пастирську місію.

Слідчі Служби безпеки України встановили особу російського священика, який  неодноразово брав участь у допитах і тортурах українських полонених разом із бойовиками терористичної «ДНР».

 

Наразі негіднику заочно повідомили про підозру щодо причетності до тероризму. Адже священник продовжує "служити" бойовикам в окупованому Донецьку.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує пресслужба СБУ в п’ятницю.

 

Слідство встановило, що російський священнослужитель однієї із конфесій служив у одному з храмів Донецька.

 

У 2014 році він приєднався до 11-го окремого мотострілецького полку "Восток" так званої "ДНР", як "військовий капелан та полковий священник". Потім його було "підвищено" до помічника командира по роботі з віруючими бойовиками.

 

 

Співробітники СБУ задокументували, що, перебуваючи на цій посаді, "служитель церкви" неодноразово брав участь у допитах українських полонених і тортурах, давав вказівки щодо незаконного ув’язнення громадян.

 

«Терористу заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтею «створення терористичної групи чи терористичної організації», - зазначають в СБУ.

 

Як повідомляла "УМ", в ООН занепокоєні тим, що більшість судових рішень в окупованому Донбасі та Криму проходять в закритому режимі. Окрім цього, людей можуть затримати просто на вулиці та катувати в СІЗО, поки ті не підпишуть потрібні окупантам зізнання.