Активістці Аліні Новіковій зламали ребро під час сутички з охоронцями Зеленського, фото

21:07, 26.08.2020
Активістці Аліні Новіковій зламали ребро під час сутички з охоронцями Зеленського, фото

У Дніпрі під час візиту президента Володимира Зеленського сталася сутичка

Кілька активістів Руху опору капітуляції постраждали внаслідок сутичок з охоронцями президента і поліцією під час робочої поїздки Зеленського до міста Дніпро у середу. Найбільше постраждала переселенка з Донбасу Аліна Новікова: дівчині зламали ребро. 
 
Про це інформує "УМ" з почиланням на Рух опору капітуляції. 
 
 У Дніпрі мешканці міста зібралися біля місцевої гімназії,  аби поспілкуватися із президентом Володимиром Зеленським, який приїхав до міста. Однак охорона президента та поліція почала відштовхувати людей і не дозволила їм наблизитися до глави держави.
 
У результаті, за словами учасників заходу, охоронці побили активістку Аліну Новікову. Після обстеження медики виявили у неї зламане ребро. При цьому люди наголошують - їхня акція була мирною, вони лише хотіли поставити президенту кілька запитань. 
 
 
 
"У Аліни Новікової, яку сьогодні у Дніпрі била охорона Зеленського, - зламане ребро. Це офіційні дані СМЕ. Аліна - дівчина з Донецька, патріотка, біженка, яка бере активну участь в усіх акціях Руху опору капітуляції на захист України. Вдумайтеся - щоби не підпустити її з незручними питаннями до Зекапітулянта, його охорона зламала їй ребро.Потерпілий, щойно ти сам собі захлопнув кришку на роялі! П.С. Друга дівчина на фото, Надія Святун, теж отримала тілесні, але легкої тяжкості", - йдеться у дописі Руху опору капітуляції у Facebook. 
 
 
 
"Такий був кордон, на власні очі бачив, як одна дівчина із патріотичного середовища, Надія її звуть, вона намагалася пройти і поставити декілька запитань президентові. Її заламали, штовхали. Фізичні дії до неї застосовували. Так само підтягнулися люди з також проукраїнською позицією, з Руху Опори капітуляції, з різних сил, організацій, але Зеленський вийшов і пішов собі, він бачив, що є люди, але він пішов", — каже дніпрянин Олег Чистопольцев.
 
 
І дійсно, президент Зеленський вийшов з будівлі, після чого мітингувальників проігнорував і просто пройшов до броньованого автобуса, не відповівши на запитання, які вигукували йому на відстані. 
 
 
 
Як повідомляла "УМ", Володимир Зеленський раніше зізнався, що мріє про те, щоб після президентства він міг спокійно ходити вулицями, на яких люди не плювали б йому в обличчя.