«Єдинороса» Василя Лук’янова у Конотопі облили зеленкою

09:48, 14.08.2020
«Єдинороса» Василя Лук’янова у Конотопі облили зеленкою

Нацполіція в Сумській області відкрила кримінальне провадження через нанесення тілесних ушкоджень поліцейському. Зокрема, у Конотопі під час конфлікту “радикально налаштованих молодих людей” з колишнім членом партії “Единая Россия” з Ялти Василем Лук’яновим частина зеленки, якою облили його, потрапила в очі поліцейського.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Нацполіція.

 

“За словами активістів, у них є інформація про те, що двоє переселенців, у минулому сповідували, на їхню думку, сепаратистські погляди. Останні повинні були оформити паспорти громадянина України у зв’язку з вклеюванням фотографій відповідного віку”, – повідомили в пресслужбі Нацполіції.

 

В ході сварки один із хлопців бризнув в обличчя Лук’янова зеленкою, і частина рідини потрапила в очі дільничного офіцера поліції.


В результаті поліцейський отримав хімічні опіки очей, з якими був госпіталізований до місцевої лікарні.

 

“Дії зловмисника слідчі кваліфікували як заподіяння тілесних ушкоджень та відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України. Особи учасників конфлікту встановлюються. Слідчі дії, в ході яких будуть об’єктивно, повно і неупереджено встановлені всі причини і обставини події, тривають”, – йдеться в повідомленні.

.

 

У пресслужбі “Нацкорпусу” інформували, що в Конотопі Сумської області ветерани війни на Донбасі “затримали та передали СБУ” колишнього члена відділення партії “Единая Россия” в Криму Василя Лук’янова.

 

Під час розмови Лук’янов визнав, що голосував на “кримському референдумі” і приїхав у Конотоп, щоб отримати ID-карту.

 

Пресслужба відділення партії “Единая Россия” в Криму стверджує, що Лук’янов був членом партії до 2018 року, після чого “був знятий з обліку членів партії через втрату зв’язку з партією (щодо осіб, які змінили місце проживання і не повідомили про це)”.

 

Правоохоронні органи України не повідомляли про затримання Лук’янова.