Віталій Кличко «воює» з електросамокатами Bolt у Києві

15:17, 09.08.2020
Віталій Кличко «воює» з електросамокатами Bolt  у Києві

Кличко погрожує компанії Bolt, що міські служби приберуть самовільно розміщені пункти з електросамокатами.

Мер Києва Віталій Кличко гостро критикує дії компанії Bolt вже другий день поспіль.

 

Причина: компанія без погодження з міською владою, розмістила пункти прокату електросамокатів у столиці. Тоді як місто не може дозволити компанії надавати такий вид послуг.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідні заяви Кличко розмістив у соцмережах в суботу і неділю.

 

Заяви мера Києва про незаконність дій компанії Bolt викликали резонанс серед киян, тож він вирішив ще раз пояснити свою позицію і ситуацію.

 

За його словами, рух такого виду "транспорту" як електросамокати не врегульований чинним законодавством України.

 

Тому невирішеним залишається питання, де саме мають їздити такі засоби пересування – по дорозі, тротуарах, або по велосипедних доріжках. Так за якими правилами: швидкість, світлові позначення, з якого віку "водія".

 

Віталій Кличко вважає, що дати відповіді і врегулювати всі ці питання має законодавство України про дорожній рух. Мер столиці додав, що діяльність Bolt у наданні послуг з прокату має бути узгоджена з містом.

 

"Я офіційно звертаюся до депутатів Верховної ради розробити та внести на одному з найближчих засідань зміни до законодавства про дорожній рух. І визначити, як, де і за якими правилами можуть їздити електросамокати в містах. А компанію BOLT закликаю працювати виключно в правовому полі і усвідомлюючи відповідальність за законність і безпеку послуг, що вона надає", - наголосив міський голова.

 

Напередодні Кличко повідомляв, що до КМДА надійшли пропозиції на проведення інвестиційного конкурсу на розміщення пунктів прокату електросамокатів – за принципом велопрокату.

 

Він пообіцяв, що конкурс буде проведений, але тільки після внесення відповідних змін до законодавства України про дорожній рух. І закликав компанію Bolt прибрати несанкціоновано встановлені пункти прокату.

 

«Інакше міські служби будуть змушені прибрати самовільно розміщені пункти з електросамокатами», - пообіцяв Кличко.