У Львові попрощалися із комбатом Андрієм Гергертом

15:19, 03.08.2020
У Львові попрощалися із комбатом Андрієм Гергертом

42-річний захисник України помер 1 серпня після важкої хвороби

Сьогодні, 3 серпня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла міста Львів відбулося прощання з Андрієм Валерійовичем Гергертом. 1978 року народження, заступником командира, раніше - командиром 8-го окремого батальйону "Аратта" Української Добровольчої Армії, який помер 1 серпня, у Відні (Австрія) від раку шлунку.

 

Водночас, підкреслили в батальйоні «Аратта», похованню передувало дводенне прощання. Зокрема, 2 серпня в Будинку воїна у Львові відбулося заупокійне богослужіння: квіти та вінки до труни загиблого воїна люди несли до ранку 3 серпня. Траурна ж церемонія відбулася в гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

Прощання з Андрієм Гергертом у Львові

 

Попрощатися із легендарним комбатом прийшли сотні людей – рідні, друзі, побратими та просто небайдужі земляки.

 

"Сьогодні громада Львова попрощалася із 42-річним військовим з Львівщини, заступником командувача Української добровольчої армії Андрієм Гергертом (позивний "Червень"). Прощання і Чин похорону відбулись в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Від громади міста з Героєм попрощались заступник міського голови Львова Андрій Москаленко та директор департаменту "Адміністрація міського голови" Євген Бойко. Відтак, похоронна процесія рушила на Личаківське кладовище — там поховають Андрія Гергерта." - зазначається на сайті Львівської міської ради.

 

«Пасіонарій, який за будь-яких обставин вірив у перемогу України. Він робив усе можливе для цього. Я познайомився з ним наприкінці 14-го в Маріуполі й одразу ж потрапив у магнітне поле його завзятості та готовності воювати з ворогом до остаточної перемоги. До того ж не тільки на полі бою. А й у медійному просторі. В політичному. В юридичному», – висловив сум із приводу тяжкої втрати «Червня» журналіст Андрій Цаплієнко.

Церемонія прощання з Андрієм Гергертом відбулася у Львові 01

 

Він пригадав, як у 2018 році військовий давав свідчення поліції англійського острова Гернсі щодо причетності росіян до загибелі волонтера УДА, жителя Гернсі Мікуса Альпса. А тепер, підкреслив Цаплієнко, швидкоплинна хвороба просто вбила комбата.

 

«Такі люди, як Андрій, на вагу золота. Єдине, що ми можемо зробити, – це допомогти його родині. Без чоловіка залишилась дружина Надійка. Без батька – четверо діточок», – додав журналіст у своєму Telegram-каналі, закликавши підтримати родину загиблого захисника України.



Заступник командувача Української добровольчої армії Андрій Гергерт помер 1 серпня

Церемонія прощання з Андрієм Гергертом відбулася у Львові 02

 

Андрій Гергерт народився 22.05.1978 року у місті Миколаїв Львівської області. Здобув вищу освіту, працював ветеринаром. У 1999-2001 роках був членом УНСО. Активний учасник Революції гідності, у грудні 2013 року вирушив на київський Майдан, де приєднався до "Правого сектору". З початком війни навесні 2014 вирушив на фронт. Останні роки провів у Маріуполі. Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ст. (2016).

 

 

Заступник командувача Української добровольчої армії Андрій Гергерт помер 1 серпня

 

Як повідомляла «УМ», нещодавно в Андрія виявили рак шлунку. Завдяки допомозі друзів він проходив тривале лікування у Відні. Помер комбат "Червень" у суботу, 1 серпня.

 

У захисника України залишилась дружина та четверо дітей.