Уряд Шмигаля не планує перепис населення раніше 2022 року

16:01, 30.07.2020
Уряд Шмигаля не планує перепис населення раніше 2022 року

Всеукраїнський перепис населення в роки незалежності України проводився лише один раз: 5 грудня 2001 року.

Кабінет міністрів не вважає можливим розпочати проведення класичного перепису населення в Україні раніше 2022 року.

 

Як передає «Україна молода», таку думку міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов висловив в ефірі телеканалу «Дом» у четвер.

 

«Для того, щоб запустити правильний процес, як мінімум за півтора року до початку необхідно здійснити низку важливих кроків. Якщо почати цей процес в липні-серпні 2020 року, ми можемо говорити про початок перепису у 2022 році», - сказав пан Немчінов.

 

За його словами, нині існує чимало ефективних методів оцінки наявного населення країни, але варто враховувати, що в державі живе чимало людей, які, наприклад, не користуються інтернетом або іншими електронними гаджетами, то можуть залишитися не врахованими. Тому, переконаний урядовець, без класичних підходів не обійтися.

 

Міністр Кабміну також зазначив, що говорити про проведення перепису населення в умовах карантину та розповсюдження коронавірусної інфекції взагалі не варто.

 

«Ми ж розуміємо, що в умовах карантину немає можливості забезпечити безпеку самих переписників, поки немає вакцини. Ми не можемо запускати кілька десятків тисяч людей, які повинні фізично контактувати з сотнями та мільйонами громадян», - сказав урядовець.

 

Раніше, у січні 2020 року, попередник Немчінова на посаді - тодішній міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет оприлюднив результати оцінки чисельності наявного населення України, яку провів уряд. Вони показали, що в країні мешкає 37 мільйонів 289 тисяч громадян.