У Севєродонецьку затримали організатора сепаратистського «референдуму»

08:58, 18.07.2020
У Севєродонецьку затримали організатора сепаратистського «референдуму»

Затриманий з розмитим обличчям (праворуч) сидить поруч із нині вже вбитим ватажком терористів Болотовим. (Фото СБУ)

Співробітники СБУ затримали одного з ключових організаторів так званого "референдуму" щодо створення терористичної організації "ЛНР" у Сєродонецьку Луганської області.

 

Затриманий приєднався до лав проросійських бойовиків саме навесні 2014 року.

 

Як повідомляє «Україна молода», про затримання одного з колишніх ватажків сепаратистів поінформувала СБУ.

 

Зраднику загрожує покарання у вигляді 10 років в'язниці

 

Як встановило слідство, спільник терористів є колишнім українським чиновником, який багато років займав керівні посади в органах внутрішніх справ та очолював управління транспорту Луганської міськради.

 

Він брав активну участь в організації та проведенні у регіоні антиконституційного «референдуму» 2014 року

 

Після переходу на бік бойовиків затриманий отримав посаду так званого "голови координаційної народної ради Луганської області", але йому не вдалося довго утриматись на керівних посадах так званої "ЛНР", оскільки його відтіснили нові "фаворити" терористів.

 

"Протягом кількох років колишній чиновник намагався займатись бізнесом на тимчасово окупованій території. Однак згодом він вирішив отримати закордонний паспорт, придбати нерухомість і легалізуватись на контрольованій урядом території України. У ході ретельно спланованої операції співробітники СБУ встановили місце перебування зловмисника у Сєвєродонецьку", - зазначили в СБУ.

 

Затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, вчинене представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) Кримінального кодексу України.

 

Санкція статті передбачає покарання для спільника окупантів у вигляді позбавлення волі терміном до 10 років.

 

Зауважимо, що СБУ також опублікувала фото з затриманим (де він сидить поруч із нині вже вбитим ватажком терористів Болотовим), але розмила його  обличчя. Втім, «УМ» знайшла оригінальну фотографію та порівняло з оприлюдненою спецслужбою.

 

 

Вочевидь, правоохоронці затримали Андрія Андреєва, якого у 2010 році призначили керівником управління транспорту Луганської міськради. У так званій "ЛНР" Андреєв перебував на посадах у "міністерстві транспорту".