Шмигаль допускає закриття громадського транспорту і жорсткий карантин

16:07, 30.06.2020
Шмигаль допускає закриття громадського транспорту і жорсткий карантин

Прем'єр пояснив, що ініціатором закриття роботи метро у Києві має стати міський голова столиці.

Епідеміологічна ситуація в Україні значно погіршилася останніми днями. Якщо ситуація прогресуватиме, то уряд не виключає можливості в окремих регіонах повернутися до закриття громадського транспорту.

 

Як інформує УМ, водночас в інтерв'ю ВВС Денис Шмигаль наголосив, що уряд не збирається лякати. 

 

"Послаблення карантину – це не помилка, – Шмигаль про ситуацію з COVID-19. Він наголосив, що ситуація щодо COVID-19 змінюється ледь не щодня і ніколи не знаєш, якою вона буде за добу. Не виключено, що в окремих містах або областях доведеться повернутися до закриття транспорту. Щодо метро, то тут ми виступаємо помічниками для місцевого самоврядування. Уряд контролює ситуацію в Україні загалом, але локальні посилення або послаблення покладаються на місцеве самоврядування", - заявив Шмигаль.

 

Прем'єр пояснив, що ініціатором закриття роботи метро у Києві має стати міський голова столиці. Якщо ж ініціативи немає, але показники говорять про те, що є загроза життю і здоров'ю людей, то уряд буде втручатися.

 

Шмигаль зауважив, що зараз активно контролюють кількість активних хворих на 100 тисяч населення. Наразі цей показник складає 50 людей на 100 тисяч. Коли він перевищить 60 – треба буде посилювати карантинні обмеження. 

 

«Ми ретельно контролюємо параметр кількості активних хворих 100 тисяч населення. Сьогодні він становить 50 осіб на 100 тисяч. Ми зробили для себе ліміт в 60 хворих. Це буде момент, при якому треба буде посилювати карантин вже на рівні країни та окремих областей», — сказав Шмигаль.

 

У той же час він стверджує, що Кабмін відповідально ставиться до ослаблення карантину в Україні.


«Ми не відпустили все до кінця, не дозволили масові заходи, не відкрили міжобласне сполучення з регіонами, де є стрімке зростання. Щоб не втратити економіку, від чого наслідки і жертви можуть бути більшими, ніж при такому рівні захворюваності. Наше завдання сьогодні - при збереженні життів не втратити економіку України», — зазначив він.

 

Минулого тижня в Україні три дні поспіль фіксували рекордну захворюваність на коронавірус за добу. 26 червня вперше добовий показник захворюваності перевищив 1000 осіб за добу і склав — 1109, 25 червня захворіло 994 людини, 24 червня — 940.