На рейсі МАУ «Київ-Торонто» загинули від зневоднення 38 цуценят

10:38, 21.06.2020
На рейсі МАУ «Київ-Торонто» загинули від зневоднення 38 цуценят

МАУ намагалася загасити сканадал із загиблими цуценятами і позиціонувати себе, як дружню до тварин компанію. (Фото МАУ)

Слідчі поліції Київської області під процесуальним керівництвом прокуратури міста Бориспіль відкрили кримінальне провадження за ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу.

 

Такою була реакція правоохоронців на оприлюднені факти щодо загибелі 38-ми цуценят на борту літака авіакомпанії МАУ, яка здійснювала рейс з Києва до Торонто.

 

Як повідомляє «Україна молода», про жахливу загибель цуценят інформує поліція Київської області та небайдужі користувачі соцмереж.

 

«У засобах масової інформації з’явилась публікація про те, що тиждень тому в міжнародному аеропорту Торонто приземлився літак, який здійснював авіарейс «Київ-Торонто», на борту якого перебували 500 цуценят. З них 38 собак загинули, інші постраждали від зневоднення», — йдеться у повідомленні поліції.

 

Слідчими встановлено, що це був пасажирський рейс до Канади, з 92 пасажирами на борту. Також там перебували понад 3 тонни вантажу, враховуючи тварин.

 

Справу відкрили за ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу. Максимальне покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

 

Правоохоронці планують провести всі необхідні слідчі дії, а також з'ясувати умови транспортування тварин та причини, які могли б спричинити загибель цуценят.

 

Зауважимо, що 15 червня про смерть тварин, які прибули літаком МАУ з Києва до Торонто ще 13 червня, написала Еббі Лорензен з Канади в Facebook. Жінка зазначила, що приїхала того дня до аеропорту, щоб забрати кота свого друга. За її даними, кількох мертвих цуценят просто викинули до смітника.

 

 

Авіакомпанія МАУ вже 16 червня повідомила, що не отримала жодних офіційних або інших підтверджуючих документів ні від аеропорту Торонто, ні від авіаційної влади Канади, ні від хендлінгу про загибель тварин під час перельоту.

 

Більш того, до авіакомпанії МАУ не надходили претензії ні з боку відправників, ні від одержувачів у Канаді щодо того, що перевезення тварин відбувалося неналежним чином.

 

"Тому бачити подібні звинувачення, причому - не від власника тварин, або одержувача, який зустрічав собачок, а від абсолютно сторонньої жінки, яка чекала свого кота (який, до речі, за її ж словами, прилетів абсолютно здоровим і радісним), для нас прикро", - заявили в МАУ.

 

Пізніше, 19 червня, на міжнародній сторінці авіакомпанії з'явилося повідомлення з визнанням загибелі тварин. На українській сторінці МАУ його немає.

 

"Усі в МАУ висловлюють співчуття щодо трагічної втрати життя тварин під час нашого рейсу. МАУ співпрацює з місцевими органами влади, щоб визначити, що сталося, та внести будь-які зміни, необхідні для запобігання виникненню подібної ситуації", - написали в авіакомпанії.

 

Під дописами МАУ в соцмережах чимало користувачів залишають гнівні коментарі.