Леонід Добрянський похований з почестями на Лук’янівському кладовищі у Києві, фото

20:53, 17.06.2020
Леонід Добрянський похований з почестями на Лук’янівському кладовищі у Києві, фото

Розвідник Леонід Добрянський «Старий» похований з військовими почестями на Алеї Героїв на Лук´янівському кладовищі у Києві. (Фото 30-ї ОМБр)

Розвідник 30-ї ОМБр ім. князя Костянтина Острозького Леонід Добрянський з позивним «Старий» похований з військовими почестями на Алеї Героїв на Лук'янівському кладовищі у Києві в середу, 17 червня.

 

Провести в останню путь відважного захисника України прийшли близькі, друзі, волонтери, бойові побратими, командири та містяни, серед них співчуття висловили командувач Сухопутних військ та голова Оболонської РДА .

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляє 30 ОМБр імені князя Костянтина Острозького.

 

 

Дружині загиблого Героя вручили Грамоту пошани та скорботи. Без батька залишилася єдина дочка, якій вже невдовзі мав справити весілля Леонід Добрянський.

 

 

Як розповіли бійці 30-ї бригади, 13 червня російські окупанти потужно накривали українські позиції під Попасною мінометним вогнем. Щоб під прикриттям цих обстрілів до українських позицій не підійшли російські диверсанти, командир відділення взводу управління розвідувальної роти Леонід Добрянський на спостережному пункті не лише  спостерігав за діями окупантів, але й відбивав атаки ворога.

 

Вибухом ворожого боєприпаса прапорщика Добрянського контузило, та він і далі стояв на посту, доки поряд не розірвалась ворожа міна, яка і вбила українського бійця.

 

 

В липні йому мало б виповнитись 46 років.

 

Він один з перших, хто став на захист України, коли розпочалась війна. І навіть після контузії не залишив побратимів під час бойових дій.

 

 

«Невгамовний біль та сльози… Ми ніколи не пробачимо втрату найкращих синів України, бойових побратимів, воїнів, батьків, чоловіків… Сьогодні, 17 червня в останню путь провели командира відділення взводу управління розвідувальної роти 30 ОМБр прапорщика Добрянського Леоніда Цезаровича «Старого» в м. Київ, де разом з сімє’ю проживав Леонід», - зазначають у 30-й бригаді.

 

Нехай буде вічний спокій його душі! Світла пам'ять Герою! Не забудемо!

 

Як повідомляла «УМ», Леонід Добрянський «Старий» - один з перших, хто став на захист України у самий пекельний час, пройшов всі гарячі точки війни на сході України.