Міст Метро у Києві «мінував» житель Вишневого з муляжем, відео

16:11, 01.06.2020
Міст Метро у Києві «мінував» житель Вишневого з муляжем, відео

Прикметно, що "мінер" мосту Метро вдягнув захисну маску.

Спецпризначенці Нацполіції за допомогою службового пса затримали чоловіка, який погрожував підірвати міст Метро у Києві в понеділок.

 

Затримання відбулося о 15.20, через 1 годину 40 хвилин, після того, як чоловік зателефонував на спецлінію 102 з погрозою підірвати міст Метро.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомляє МВС і Нацполіція.

 

Перед тим правоохоронці проводили перемовини з «мінером», по мосту припинили рух транспорту та столичного метрополітену. Прикметно, що "мінер" мосту Метро розмовляв з правоохоронцями у захисній масці. 

 

Спільнота «Київ оперативний» оприлюднила відео затримання «мінера». На ньому видно, що спочатку чоловіка атакує службовий пес поліції, злякавшись якого, «мінер» відскочив назад від мішка з ймовірною вибухівкою.

 

Після того пес, вочевидь, за командою відбіг назад, тоді як чоловіка збили з ніг і скрутили спецпризначенці.

 

 

Згодом начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив журналістам на місці події, що затриманий - житель Вишневого Києво-Святошинського району. Він сам зателефонував у поліцію і заявив, що у нього вибухівка, й вимагав зустрічі з поліцією.

 

Крищенко стверджує, що конкретних вимог чоловік не висував, вони були «хаотичні і незв’язні», агресії не проявляв.

 

«Якісь у нього негаразди сімейного плану, то не може, де жити, то ще щось», — сказав очільник начальник столичної поліції.

 

Крищенко додав, що чоловіка двічі притягали до адміністративної відповідальності, до кримінальної — жодного разу.

 

З «мінером» вели перемовини психологи, а за «слушної нагоди» його затримав спецпідрозділ. Наразі чоловік перебуває в райуправлінні поліції, з ним працюють медики.

 

Після перевірки встановили, що «вибухівка» була муляжем, насправді у пакеті була земля.

 

Уже відновлено рух автотранспорту з лівого берегу Києва на правий, також запрацював метрополітен. Фахівці перевіряють місце події, коли перевірка завершиться, відновлять рух усього транспорту.

 

 

Як повідомляла «УМ», близько 14.00 понеділка правоохоронці перекрили міст Метро у Києві на відрізку від станцій «Дніпро» до «Гідропарку». На самому мосту стояв невідомий чоловік, який погрожував його підірвати.