Трагедія в Новоселиці: підозрюваний у розстрілі ветеранів АТО та волонтерів був раніше засуджений

15:13, 30.05.2020
Трагедія в Новоселиці: підозрюваний у розстрілі ветеранів АТО та волонтерів був раніше засуджений

Анатолій Захаренко скоїв злочин у Новоселиці під дією алкоголю.

Підозрюваний у масовому вбивстві на Житомирщині раніше відсидів близько семи років за тяжкий злочин.
 
 
Як інформує УМ, про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив у програмі "Свобода слова Савіка Шустера".
 

Він повідомив, що за даними слідства, Анатолій Захаренко 1962 р.н., народився в Російській Федерації, і саме там за часів СРСР отримав термін близько семи років за вчинення тяжкого злочину. Також він неодноразово агресивно під впливом алкоголю.

 

"Слідство вважає сумнівною версію про те, що Захаренко погрожували усі вісім осіб, які приїхали до нього в гості. Троє загиблих були застрелені сплячими, що повністю дезавуює свідчення Захаренка. Дезавуює це також свідчення єдиного вцілілого свідка", – сказав Геращенко.

 

Він додав, що судячи зі слів свідка та даних слідства, вже після смерті гостей, що приїхали до нього, підозрюваний вклав їм в руки мисливську зброю, з якою вони приїхали, для того, щоб показати, що йому нібито була загроза.

 

"Ми напевно ніколи не дізнаємося, з чого почався цей конфлікт. Ми вважаємо, що досі в світі ніхто не знає, що діється в головах у деяких людей, у злочинців. Наразі, очевидно, що Анатолій Захаренко скоїв злочин під дією алкоголю. Очевидно, що він муситиме за це відповідати", - зазначив Геращенко.

 

За даними слідства, 22 травня на березі ставка неподалік села Новоселиця Попільнянського району в орендаря водойми виник конфлікт із його знайомими, з якими він напередодні розпивав спиртні напої. Під час конфлікту підозрюваний із мисливської рушниці ИЖ-58 умисно заподіяв смерть сімом особам.

 

«Серед убитих – колишні учасники ООС, військовослужбовці Нацгвардії та волонтери», - додають у прокуратурі.

 

Орендаря ставка затримали, з місця події вилучено мисливську рушницю. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Нагадаємо, за даними Нацгвардії, одним із загиблих є старший сержант Віталій Вульчин, який тільки-но повернувся з фронту і був застрелений уві сні, коли відпочивав на заслуженому відпочинку зі своїми друзями.

 

Як повідомляла «УМ», частина загиблих були приятелями орендаря ставка, які неодноразово приїздили до нього порибалити. Дружина стрілка розповіла, що конфлікт розгорівся через слова його приятелів про те, що вони воювали, а він своїх дітей не пустив до армії.