Ветеран АТО Ігор Корнієнко загинув у сутичці з підлітками у Вишгороді

21:45, 23.05.2020
Ветеран АТО Ігор Корнієнко загинув у сутичці з підлітками у Вишгороді

Колишній доброволець батальйону «Айдар», 45-річний Ігор Корнієнко «Корней» загинув у сутичці з підлітками. (Фото з ФБ-сторінки батальйону "Айдар")

Ветеран АТО, колишній доброволець батальйону «Айдар», 45-річний Ігор Корнієнко «Корней» загинув у сутичці з підлітками у Вишгороді під Києвом у ніч на п’ятницю, 22 травня.

 

«Айдарівця» впритул застрелив один з нападників – 16-річний хлопець. Підозрюваних затримано поліцією.

 

Як інформує «Україна молода», деталі інциденту повідомили у Нацполіції, не повідомляючи прізвище загиблого. 

 

Тоді як ветерани «Айдару» зазначили, що підло вбитим є ветеран батальйону Корнієнко Ігор Михайлович (позивний Корнєй).

 

«Близько 3-ї години ночі, четверо підлітків на вулиці Дніпровській застрелили нашого побратима. Трьох затримано, четвертий розшукується. Хто має інформацію - дзвоніть, пишіть», - наголосили в «Айдарі».

 

Тоді як у поліції Київщини повідомили, що затримали 16-річного хлопця, який смертельно поранив жителя Вишгорода

 

Також затримано у порядку ст. 208 КПК України групу осіб, серед яких троє неповнолітніх, -  учасників конфлікту, що стався на центральній вулиці Вишгорода.

 

«Близько 3-ї години ночі сталася сутичка між групою молодих осіб та двома дорослими чоловіками. Під час бійки один з компанії, де були неповнолітні, помітив у  свого супротивника у сумці зброю. Вихопив її і здійснив прицільний постріл у нього. У цей час один з компанії стрілка щосили ударив іншого чоловіка, який втратив свідомість. Після чого нападники зникли у невідомому напрямку. Прийшовши до тями, травмований чоловік викликав поліцію», - повідомляють у поліції.

 

 

Від отриманого вогнепального поранення 45-річний житель Вишгорода помер на місці події. Його тіло направлено на проведення судово-медичної експертизи.

 

На місці події працювали слідчо-оперативна група, фахівці-експерти, медики. Там поліцейські вилучили зброю МКМ-072СБ та набої. Вилучені речові докази направлені на проведення відповідних експертиз.

 

Правоохоронці стверджують, що станом на 23 травня встановлено та затримано усіх учасників інциденту. Ними виявилися  четверо неповнолітніх, віком 15-17 років, та один 19-річний хлопець.

 

«Серед затриманих – 16-річний неповнолітній, який ґрунтовно підозрюється  у навмисному вбивстві 45-річного жителя Вишгорода. Зловмисник тимчасово проживає на Сумщині. За даним фактом відкрито два кримінальних провадження за ч. 1 ст. 115 та за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України», - додають у поліції.

 

Слідчі поліції оголосили затриманому неповнолітньому про підозру за скоєння навмисного вбивства. Також вирішується питання  щодо оголошення підозри за скоєне хуліганство іншим фігурантам злочину. Триває слідство, поліція встановлює свідків події.

 

Як повідомляла «УМ», в ніч на 22 травня у селі Новоселиця на Житомирщині орендар ставка застрелив сімох людей, частина з яких були його приятелями і неодноразово приїздили до нього порибалити. Дружина стрілка розповіла, що конфлікт розгорівся через слова його приятелів про те, що вони воювали, а він своїх дітей не пустив до армії. Адже відпочивальники були ветеранами АТО, волонтерами і контрактниками Нацгвардії у відпустці. 

 

Одним із загиблих є старший сержант Віталій Вульчин, який тільки-но повернувся з фронту і був застрелений уві сні, коли відпочивав на заслуженому відпочинку зі своїми друзями.