Комбат Сергій Губанов удостоєний звання Герой України посмертно

09:40, 22.05.2020
Комбат Сергій Губанов удостоєний звання Герой України посмертно

Герой України Сергій Губанов мріяв про звільнення Луганська.

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно полковнику поліції Сергію Губанову

 

Як інформує "Україна молода", про це повідомляє пресслужба президента.

 

"Ми втратили легендарного командира батальйону "Луганськ-1". Губанов був одним з тих луганських міліціонерів, які весною 2014-го не зрадили присязі на вірність Україні. Він мріяв, щоб над Луганськом знову замайорів синьо-жовтий прапор. Настане день, і ця мрія обов’язково здійсниться. Вічна пам'ять нашому герою!", – сказав президент.

 

Як повідомляла "УМ", комбат Губанов загинув під час виконання завдання командування штабу Операції об’єднаних сил у Новоайдарському районі Луганської області: на шляху патруля бойовики заклали міну. Відтак, 22 травня на Луганщині оголосили днем жалоби. 

 

Згодом неподалік від цього місця загинув солдат 93-ї бригади «Холодний Яр», навідник протитанкового дивізіону Євген Сафонов, позивний «Сафон»  - ворожа міна влучила у вантажівку, яка перевозила бійців ЗСУ. 

 

Раніше старший солдат 30-ї ОМБр імені князя Костянтина Острозького, 24-річний Олександр Карпика загинув від кулі ворожого снайпера поблизу Золотого на Луганщині у середу, 13 травня. 

 

Про полеглих захисників України в минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої квітня: пам’ятаймо про їхній подвиг.