Гордон пропагує тероризм – ветерани АТО

20:07, 19.05.2020
Гордон пропагує тероризм – ветерани АТО

Ветерани АТО засуджують Гордона, оскільки вже саме спілкування з терористом Гіркіним є прямою пропагандою збройної агресії на Донбасі.

Міністерство у справах ветеранів закликає правоохоронні органи негайно дати оцінку скандальному інтерв'ю блогера Дмитра Гордона зі зрадницею України Наталією Поклонською та військовим злочинцем і терористом Ігорем Гіркіним (Стрєлковим).

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться в офіційній заяві міністерства у справах ветеранів, оприлюдненій у вівторок.

 

У заяві зазначається, що не лише міністерство, а й уся ветеранська громадськість засуджують дії Гордона, оскільки, на їхню думку, «це інтерв'ю є прямою пропагандою збройної агресії в Донецькій і Луганській областях, анексії Криму і має на меті, зокрема, популяризацію військових злочинів на території України».

 

У міністерстві нагадують, що Поклонська є фігуранткою двох кримінальних справ про злочини проти основ національної безпеки і переслідування Меджлісу кримськотатарського народу, а Гіркін почав війну на Донбасі.

 

"Ми звертаємося до правоохоронних органів з проханням дати оцінку цим інтерв'ю згідно з чинним законодавством. Окрім цього, Мінветеранів закликає всіх громадян України аналізувати і критично сприймати інформацію, а журналістів, які дозволяють собі такі інтерв'ю, - ігнорувати", - йдеться в заяві.

 

Водночас, політтехнолог Віктор Уколов вважає, що інтерв'ю Гордона з Поклонською та  Гіркіним є інфекцією в українському інформаційному просторі.

 

«Якщо Гордон таким чином збирав докази, як він каже, для Гааги чи для спецслужб, навіщо він тоді виставляв ці інтерв'ю до ефіру, а якщо вже виставив в ефір, припустимо, що це частина "легенди", припустимо, що він збирав, чому він досі не видалив з YouTube після того, як він ніби то передав інтерв'ю в Гаагу інтерв'ю з Поклонською та з Гіркіним. Це і є інформаційна інфекція і він залишив цю інфекцію в українському інформаційному просторі, і вона продовжує роз'їдати мізки певним людям, вона продовжує водити їх в оману",- сказав Уколов в етері телеканалу «Прямий».

 

Як повідомляла «УМ», інтерв’ю журналіста Дмитра Гордона із терористом Ігорем Гіркіним неабияк збурило українську громадськість. З жорсткою критикою Гордона у соцмережах виступили опозиційні політики, волонтери, громадські активісти, діячі культури та інші. Патріоти ж закидали офіс Гордона яйцями. А сам він заявив, що брав інтерв'ю у Гіркіна за сприяння спецслужб, а флешки надіслав у Гаагу.

 

Перед тим Гордон взяв інтерв’ю у зрадниці України Наталії Поклонської, яка в час анексії Криму була призначена сепаратистами «прокурором» автономії, яке назвав «бомбою». Тоді як онлайн-спілкування з Гіркіним оцінив, як «ядерний вибух».

 

Партія Порошенка «Європейська солідарність» вимагає від СБУ негайно порушити справу за фактом розпалювання ворожнечі, підтримки тероризму та підриву суверенітету країни блогером Дмитром Гордоном.

 

СБУ спробувала дистанціюватися  від скандальних інтерв’ю блогера Гордона із відомими сепаратистами і терористами. За даними СБУ, Гордон сам ініціював інтерв’ю і домовлявся про них з терористом Гіркіним і сепаратисткою та зрадницею Поклонською.