У Криму через пересихання Сімферопольського водосховища екологічна криза

13:28, 16.05.2020
У Криму через пересихання Сімферопольського водосховища екологічна криза

Сімферопольське водосховище – одне з найбільших штучних водойм півострова

Окупований Росією Крим наблизився до екологічної катастрофи впритул. На півострові пересохла головна водна артерія – Сімферопольське водосховище. 

 

Як інформує УМ, про це у своєму Twitter повідомив блогер під ніком RoksolanaToday&Крым25%.

 

"Кадри дійсно шокують. На них показано висохле дно, де знаходяться скелети риб. Деякий час тому водосховище було заповнено водою. Зараз же люди на півострові опинилися перед самою головною проблемою – відсутність прісної води. Сімферополь, водосховище. Звір вже тут хутровий”, – іронічно підписав блогер фото.

 

Аномально тепла та безсніжна зима, відсутність дощів навесні призвели до того, що запаси води на Кримському півострові катастрофічно знизилися: десь не вистачає 30%, а десь – навіть двох третин.

 

Сімферопольське водосховище – одне з найбільших штучних водойм півострова. Раніше воно було повноводне і забезпечувало водою Сімферополь та прилеглі населені пункти.

 

Однак зараз запаси в ньому не те, що зменшилися – вони катастрофічно зникли.

 

“Схоже критичне обміління Сімферопольського водосховища спостерігалося 36 років тому, навесні 1994-го року. Літо теж було дуже посушливим. Дощі пішли тільки восени”, – поділився спогадами житель Криму Михайло Каширський в одному з інтерв’ю місцевим ЗМІ.

 

Як повідомляла УМ, 5 березня новий прем'єр-міністр України Денис Шмигаль виступив за відновлення подачі води до окупованого РФ Криму. Він наголосив, що у Криму живуть українці, яких не можна кидати.

 

Пізніше Шмигаль відхрестився від своїх слів, заявивши, що вода не надійде до Криму до повернення півострова Україні.

 

"Влада" окупованого Криму повідомила, що півострову не варто покладатися на поставку води з України, незважаючи на заяву нового прем'єр-міністра Дениса Шмигаля