Криклій пропонує запускати транспорт у три етапи

17:26, 14.05.2020
Криклій пропонує запускати транспорт у три етапи

У громадському транспорті регулярно проводять дезінфекцію.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій запропонував три етапи запуску громадського транспорту в Україні в четвер. Презентація міністра, швидше за все, готувалася поспіхом, адже у ній не має жодної прив’язки етапів до конкретних дат.

 

Вочевидь, до таких дій урядовців спонукали потужні акції протесту перевізників, які відбулися в середу, а також прохання мера Києва Віталія Кличка і навіть вимоги мерів Дніпра і Харкова – Бориса Філатова і Геннадія Кернеса запустити метро і громадський транспорт у мегаполісах, щоб уникнути транспортного колапсу.

 

Про це повідомляє «Україна молода», з огляду на презентацію міністра Криклія на його Telegram-каналі.

 

"Транспорт виходитиме з карантину поетапно. До кінця тижня маємо узгодити з МОЗ дати етапів, щоб люди могли дістатись до роботи, але були максимально захищені від поширення коронавірусу", - зауважує міністр інфраструктури.

 

Зокрема, на першому етапі планується запуск міського транспорту (крім маршрутних таксі) та приміського (в межах одного району), а також запуск внутрішніх авіаперельотів і частковий запуск роботи залізниць: курсування до 50% електричок в години пік, запуск 42 пар поїздів дальнього сполучення категорії "Інтерсіті" та "Нічний експрес".

 

На другому етапі планують дозволити міжобласні та міжнародні автоперевезення, запустити всі приміські поїзди, які курсуватимуть в світлий час доби, і всі пасажирські поїзди, крім сезонних.

 

На третьому етапі пропонується відкрити міжнародне авіа-і залізничне сполучення і сезонні поїзди.

 

 

Пан Криклій також запевняє, що у його відомстві працюють з авіаперевізниками та МЗС, щоб визначати країни, з яких почнеться відновлення міжнародного авіасполучення. Авіакомпанії пропонують відновлювати внутрішні перельоти одночасно з міжнародними.

 

Водночас, пасажири і персонал транспорту зобов'язані використовувати засоби індивідуального захисту, буде проводитися температурний скринінг і дезінфекція транспортних приміщень (аеропорти, вокзали).

 

Кількість пасажирів обмежать: для автотранспорту - в межах місць для сидіння.

 

Нагадаємо, 13 травня на годині запитань до уряду у парламенті прем’єр-міністр Денис Шмигаль вкотре наголосив, що громадський транспорт буде запущений на третьому етапі виходу з карантину. А запуск метро залежить від динаміки захворюваності на коронавірус. 

 

У свою чергу, мери найбільших міст України – Дніпра і Харкова вимагають від уряду Шмигаля  дозволити роботу громадського транспорту у повноцінному режимі після послаблення карантину в Україні.