Поліція напала на журналіста Богдана Кутєпова під Кабміном

12:40, 29.04.2020
Поліція напала на журналіста Богдана Кутєпова під Кабміном

Богдан Кутєпов отримує медичну допомогу після побиття поліції під Кабінетом міністрів

Представники підрозділу ТОР ( підрозділу патрульної поліції) застосували силу до журналіста телеканалу Hromadske Богдана Кутєпова та зламали його техніку.
 

Інцидент стався під час зйомок Кутєповим протестів підприємців із пагорба навпроти Кабінету міністрів України 29 квітня.

 

Кореспондент Hromadske проводив пряму трансляцію з пагорба навпроти Кабміну, коли до нього підійшли правоохоронці з вимогою звільнити газон. На запитання Кутєпова щодо того, на якій підставі він не може там знаходитися, правоохоронці почали погрожувати тим, що зламають техніку.

 

Кутєпов пояснив, що має «службову необхідність» знімати з того місця, де найкраще видно протест. Натомість правоохоронці назвали його «клоуном».

 

 

Потім правоохоронці із застосуванням сили все ж таки зігнали Кутєпова та зламали стабілізатор. На місце інциденту згодом були викликані представники поліції діалогу.

 

Поліцейські встановлюють обставини інциденту за участю журналіста.

 

Відповідну інформацію оприлюднила пресслужба відомства з приводу заяви "Громадського" про застосування сили до їх журналіста.

 

"У чергову частину надійшло повідомлення від журналіста «Громадського телебачення» про те, що під час зйомок співробітники ТОР патрульної поліції перешкоджали його професійній діяльності. Аби з’ясувати всі обставини інциденту, на місце події прибула слідчо-оперативна група Печерського управління поліції", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що наразі проводиться перевірка, матеріали якої будуть передані до Державного бюро розслідувань для прийняття процесуального рішення.

 

Згодом речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко у коментарі hromadske сказав, що не знає про цей інцидент, натомість наголосив на потребі з’ясувати всі обставини.

 

«Треба розбиратися зараз, з’ясуємо. Знаючи Богдана Кутєпова нічого не можу сказати, окрім того, що треба точно детально з’ясувати всі обставини пригоди», — сказав він.

 

Як повідомляла УМ, 29 квітня під Кабінетом міністрів України розпочалась акція протесту представників малого та мікробізнесу. Мітингувальники вимагають послаблення карантинних заходів та забезпечення рівних умов для всіх підприємців.