Евакуація з-за кордону: 44 спецрейси повернуть понад 8 тисяч українців

14:53, 28.04.2020
Евакуація з-за кордону: 44 спецрейси повернуть понад 8 тисяч українців

Громадяни будуть повертатися з різних кінців світу в Україну

Україна має намір повернути ще близько 8200 громадян, які перебувають за кордоном. 44 спеціальними авіарейсами наші співвітчизники опиняться на атьківщині  протягом найближчих 16 днів.

 

Як повідомляє УМ про це міністр інфраструктури України Владислав Криклій розповів "Обозревателю".

 

"Протягом 16 днів, щодня щонайбільше 3 рейси, не більш ніж 600 громадян будуть повертатися з різних кінців світу в Україну", – повідомив він.

 

Чиновник пояснив, чому було ухвалено рішення про відновлення спецрейсів. "У людей закінчуються візи, закінчується можливість перебувати в готелях. Гостинність і відкритість у деяких країнах починають поступово зменшуватися, бо насамперед вони дбають про власну безпеку. Тому ми маємо щось робити і повертати наших громадян, щоб потім не було реадмісії або якихось дипломатичних непорозумінь із країнами-партнерами".

 

Міністр запевнив, що проблем з дотриманням режиму самоізоляції громадянами не має бути.

 

"Нами розроблено застосунок "Дій вдома", доволі дієвий механізм контролю за дотриманням вимог самоізоляції. Під час перетину кордону люди дають згоду на це, надають інформацію прикордонникам, свій мобільний номер, встановлений додаток, все це перевіряється, і в подальшому вони зможуть бути на самоізоляції", – розповів він.

 

Як повідомляла УМ, 28 квітня в Україну з Маямі повернулися майже 300 українців.