Справа Щеремета: МВС проводить обшуки у Кузьменко

09:41, 23.04.2020
Справа Щеремета: МВС проводить обшуки у Кузьменко

Обшуки розпочалися близько 6:20.

Головне слідче управління МВС проводить обшуки вдома у дитячого хірурга Юлії Кузьменко у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета. П

 

Як повідомляє УМ, адвокат Кузьменко Тарас Безпалий написав про це у Фейсбук на своїй сторінці.

 

"Вдома у Юлії Кузьменко в рамках справи щодо вбивства Шеремета відбувається обшук. Його проводить Головне слідче управління МВС", - сказав адвокат.

 

За його словами, обшуки розпочалися близько 6:20.

 

"Знову шукають телефони", - додав Безпалий.

 

Як повідомляла УМ, генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що у справі вбивства журналіста Павла Шеремета через два місяці буде результат, який може сподобатися не всім, на її думку, не треба було силовикам давати гучний брифінг у справі, бо це зіпсувало сприйняття суспільства.

 

Як повідомляла «УМ», про затримання та оголошення підозр фігурантам справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 12 грудня 2019 року.

 

Слідство підозрює лікаря й волонтера Юлію Кузьменко, медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь та ветерана АТО Андрія Антоненка. Кузьменко й Антоненко наразі перебувають у СІЗО. Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

 

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами і свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна, і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

 

 

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві внаслідок вибуху автомобіля.