Чоловіки почали частіше звертатися із суїцидальними настроями під час карантину

09:39, 22.04.2020
Чоловіки почали частіше звертатися із суїцидальними настроями під час карантину

У столиці також працює Платформа емоційної підтримки киян у період COVID-19.

Минулого тижня соціальні служби та поліція зафіксували 451 звернення щодо домашнього насильства. Із початку введення протиепідемічних заходів, на гарячу лінію психологічної підтримки Київського міського центру роботи з жінками, зросла кількість звернень від чоловіків із суїцидальними настроями.

 

Про це інформує УМ з посиланням на заступницю голови КМДА Марину Хонду.

 

“Уперше психологи телефону довіри повідомили про нову динаміку: на 20% зросла кількість звернень чоловіків. Переважну більшість тривожить вимушене безробіття. Чоловіки втратили звичні ролі, не мають заробітку, як наслідок – виникають сварки в родинах, образи, відчуття провини й безвиході. Психологи наразі мають до двох телефонних дзвінків на день, які стосуються саме суїцидальних намірів чоловіків”, – зазначила Марина Хонда.

 

Під час карантину гаряча лінія з протидії насильству Київського міського центру роботи з жінками працює в режимі з 9:00 до 00:00 та надає психологічну допомогу усім, хто опинився в складних життєвих обставинах.

 

Збільшення годин роботи телефонної лінії також викликане протиепідемічними заходами.

 

За даними від КМДА, за перший квартал 2020 року в столиці зафіксували 5661 випадок домашнього насильства. З них найбільше звернень від жінок – 4636. Від чоловіків та дітей зафіксовано 1010 та 15 звернень відповідно. Від осіб з інвалідністю надійшло два звернення.

 

У зв’язку з цим виписали 939 термінових заборонних приписів для кривдників.

 

У разі виникнення потреби у допомозі кияни можуть звертатися до Служби психологічної підтримки за номером: 044 272-15-00 (з мобільного) або 15-00 (зі стаціонарного телефону).

 

Нвагадаємо. у столиці також працює Платформа емоційної підтримки киян у період COVID-19.