Лейтенант Андрій Шинкарук з Любомля загинув під час обстрілу

01:59, 21.04.2020
Лейтенант Андрій Шинкарук з Любомля загинув під час обстрілу

Командир взводу, лейтенант Шинкарук з Любомля був досвідченим воїном. (Фото 28-ї ОМБр імені Лицарів Зимового Походу)

Досвідчений фронтовик, лейтенант ЗСУ Андрій Шинкарук, який воював з російськими окупантами у складі 1 ОМПБ «Волинь» з 2014 року, загинув внаслідок ворожого обстрілу на Донбасі у понеділок, 20 квітня.

 

Відомо, що 28-річний Андрій Шинкарук був випускником Національної академії Сухопутних військ імені П. Сагайдачного.

 

Як передає «Україна молода», про загибель захисника України першим повідомив колишній військовий капелан Львівської академії Сухопутних військ, єпископ УГКЦ Степан Сус.

 

«Сьогодні (20 квітня – Ред.) на сході України від рук ворогів, які нічого не шанують, навіть свято Воскресіння Господнє, загинув лейтенант Шинкарук Андрій, випускник Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного. Слава Україні! Героям слава! Вічная пам’ять!», - написав Степан Сус у Facebook в ніч на вівторок.

 

 

У бойовому підрозділі, в якому служив Андрій, ще офіційно не повідомили прізвище воїна. Оскільки батальйон «Волинь» свого часу увійшов до складу 14-ї бригади імені князя Романа Великого, можна припустити, що лейтенант Шинкарук служив саме в її лавах.

 

 

З інших джерел «УМ» з’ясувала, що Андрій Шинкарук народився 16 липня 1991 року, є уродженцем Любомля Волинської області, навчався у Національному транспортному університеті (НТУ) в Києві. Згодом вступив і закінчив Національну академію Сухопутних військ, після чого проживав у Львові.

 

 

Як повідомляла «УМ», у понеділок ворог двічі обстріляв позиції ЗСУ в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» з ручних протитанкових гранатометів  біля населенного пункту Південне. Поблизу Мар’їнки в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» ворог застосував проти наших воїнів ручні протитанкові гранатомети.

 

Внаслідок цього двоє військовослужбовців ЗСУ отримали поранення. Ще один український захисник отримав поранення, не сумісні з життям.

 

Зауважимо, що загибель лейтенанта Шинкарука - вже третя бойова втрата українського війська на Донбасі у квітні 2020 року.

 

Так, 9 квітня загинув солдат бригади «Холодний Яр» Олексій Купріков з позивним «Лєший» під час ворожого обстрілу позицій ЗСУ на околицях селища Кримське Новоайдарського району Луганщини.

 

Тоді як, 12 квітня, на Вербну неділю загинув ще один «холодноярець», 32-річний Леонід Скакуненко з Дніпропетровщини з позивним «Барон» під час ворожого обстрілу з протитанкових гранатометів позицій ЗСУ під селищем Кримське.