Великдень онлайн: програма трансляції богослужінь

21:03, 18.04.2020
Великдень онлайн: програма трансляції богослужінь

Святкуймо Великдень вдома!

Великодні богослужіння різних християнських конфесій транслюватимуть українські телеканали в ніч із суботи на неділю, 18 і 19 квітня.

 

Про це інформує “Україна молода”.

 

Список телеканалів і час трансляції був узгоджений Офісом президента із християнськими ієрархами України.

 

«Діліться з близькими та друзями. Святкуймо Великдень вдома!», - закликають на Банковій.

 

Згідно з опублікованою програмою, телеканали "1+1" та UA:Перший у ніч з 18 на 19 квітня з 23.00 до 03.00 транслюватимуть службу помісної Православної церкви України.

 

"Інтер" та “Україна” у ніч з 18 на 19 квітня з 23.00 до 03.00 транслюватимуть богослужіння РПЦ в Україні, яка вважає себе УПЦ Московського патріархату.

 

ICTV та UA:Перший 19 квітня з 7.30 до 11.00 транслюватимуть святкове богослужіння Української греко-католицької церкви.

Конфесії також транслюватимуть Великодні богослужіння на своїх офіційних сторінках у соцмережах.

 

Так, ПЦУ повідомляє вірянам у Facebook: «Хоч цьогоріч ми зустрічатимемо Великдень в оселях, та нас єднатиме велика сила спільної молитви: за наших близьких, за здоров’я медиків та недужих, за подолання небезпечної хвороби, за нашу країну. Приєднуйтеся до Божественної літургії сьогодні о 23:00 на нашій сторінці. Зустріньмо свято Воскресіння Христового у духовній єдності!»

 

Раніше президент Володимир Зеленський закликав глав церков усіх конфесій проводити богослужіння без присутності вірян, щоб не створювати скупчення людей і тим самим не сприяти поширенню коронавірусу.

 

Як повідомляла «УМ», предстоятель ПЦУ Епіфаній більш схильний до того, щоб використати кошти на захист для медиків, ніж винайняти чартер, який доставить благодатний вогонь з Єрусалиму до Києва.

 

Тоді як керуючий справами РПЦ в Україні, митрополит Антоній закликав прихожан Московського патріархату, незважаючи на карантин, прийти до Свято-Воскресенського храму в Києві і запалити лампадки від Благодатного вогню, який привезли з Єрусалиму в суботу ввечері.