У Шумській церкві на Тернопільщині спалах коронавірусу

12:55, 16.04.2020
У Шумській церкві на Тернопільщині спалах коронавірусу

Масове захворювання коронавірусом стало наслідком "нехтування правилами карантину".

Ще нещодавно на Тернопільщині коронавірус був підтверджений у священнослужителя з Почаєва, який їздив до Росії в березні. А сьогодні спалах коронавірусної хвороби зафіксували у районному центрі Шумськ на півночі Тернопільської області.

 

Як інформує "УМ" за повідомляенням голови Шумської райдержадміністрації Віталія Кудлака, у місті з населенням майже 5 тисяч осіб, уже 25 хворих.

 

"15 березня ми отримали 21 підтвердження захворювання на коронавірус серед жителів нашого району. Якщо враховувати попередні дані, на сьогодні в нас загалом 25 підтверджених випадків", - розповів у фейсбуці ї Віталій Кудлак.

За даними джерел LB.ua в церковних колах, спалах захворювання стався навколо храму, де по черзі правлять служби священики УПЦ Московського патріархату і Православної церкви України.

Перші три пацієнти в Шумську були з церковного хору Московського патріархату, а нульовим пацієнтом, радше за все, була одна зі співробітниць районної лікарні, яка співає в ньому.

 

Сайті Шумської РДА повідомляє, що масове захворювання коронавірусом стало наслідком "нехтування правилами карантину".

 

"Не ходіть без потреби вулицями, не відвідуйте ринки, магазини, моліться вдома, тому що храми теж стали осередками небезпеки зараження коронавірусом", - сказано в повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, у Лаврі та Іонінському монастирі ще четверо із COVID-19, в Гостомелі - захворів семінарист.

 

На Тернопільщині захворіли на коронавірус чимало медиків. Особливо багато медиків, через відсутність на початку пандемії елементарних засобів захисту, захворіло у Монастириському районі області.