У Дніпрі заблокували церкву за порушення карантину

15:33, 15.04.2020
У Дніпрі заблокували церкву за порушення карантину

У виритій траншеї було виявлено снаряд часів другої світової війни.

В храмі УПЦ МП у Вербну неділю священник всупереч забороні влаштував масове богослужіння і причащав прихожан з однієї ложки. Ризику зараження зазнали понад 300 осіб. Аби вберегти містян і попередити нові «причащання», мерія стримала слово і позбавила храм водопостачання.

 

«У цьому заході, що стався цієї неділі, дійство полягало в наступному: служитель культу при великому зібранні людей з використанням однієї ложки і одного чана на всіх наповнював уста і ротові порожнини благочестивих і лагідних мирян», — розповів заступник мера Михайло Лисенко на своїй сторінці у Фейсбук.

 

Однак, на цьому влада Дніпра не зупинилася. За наказом мерії біля входу в храм на вулиці Михайла Панікахи вирили глибоку траншею.

 

 

«Токмо з намірів благих і спонукань праведних, я ухвалив рішення розкопати цю трубу, щоб відокремити зерна від плевел. Істинно кажу вам, довелося вирити траншею уздовж в'їзду та входів у даний заклад. І тут почали відбуватися справи абсолютно незрозумілі, якщо не сказати більше — бісівські! У виритій траншеї було виявлено снаряд часів другої світової війни!», — поділився заступник мера Михайло Лисенко.

 

 

За словами Лисенка, МНС вилучили боєприпас, в подальшому планується ретельне обстеження прилеглої території. Прохід у двір храму перекритий.

 

Він також закликав священнослужителів дотримуватися правил карантину, який був введений через епідемію коронавірусу.

 

Як повідомляла УМ, на Благовіщення 7 квітня у Львові священник УГКЦ причащав парафіян на задньому дворі церкви.

 

На Вербну неділю поліція оформила штрафи на трьох священнослужителів, які допустили скупчення людей у храмах.