Кличко закликає киян платити за послуги ЖКГ

13:19, 13.04.2020
Кличко закликає киян платити за послуги ЖКГ

Віталій Кличко не розмуміє чому кияни не платять за комунальні послуги під час карантину.

Мер Києва Віталій Кличко неабияк стурбований падінням рівня сплати за житлово-комунальні послуг и у столиці за підсумками березня 2020 року. На його думку, це може спричинити нестачу коштів на заробітні плати комунальникам.

 

Як передає «Україна молода», про це Кличко повідомив під час брифінгу в понеділок.

 

«Пільговий період оплати за комунальні послуги триватиме до кінця обмежувальних заходів. У нас була норма знижки 10% для тих, хто заплатить до 20-го числа поточного місяця. Тепер ця знижка діятиме для всіх, хто сплатить до кінця місяця, але це не означає, що за комунальні послуги не треба платити взагалі», - наголосив міський голова Києва.

 

Кличко вважає, що саме через обмежувальні заходи в місті різко впав рівень сплати. При цьому, у КМДА продовжують не враховувати той факт, що люди сидять без роботи і економлять кожну гривню, щоб було за що купити їжу. Сплата за комунальні послуги цікавить киян далеко не в першу чергу.

 

Утім, мер лише констатує, що загальний рівень оплати за житлово-комунальні послуги на кінець березня в Києві не досягнув 80 відсотків. Мовляв, порівняно з лютим, значно менше киян заплатили за послуги.

 

За словами Кличка, ці кошти, дуже потрібні місту. Бо це, зокрема, і зарплата працівників комунальних підприємств, і гроші на пальне для комунальної техніки та на інші витрати.

 

Кличко додав, що наразі є широкий вибір сервісів, де можна сплатити за комунальні послуги, не виходячи з дому. Він закликав тих, хто сплачує онлайн, допомогти сплатити за комунальні послуги своїм батькам, бабусям та дідусям, які не користуються онлайн-сервісами. Варіант, що багатьом просто нічим платити за послуги ЖКГ, київською владою навіть не розглядається.

 

Як повідомляла «УМ», падіння рівня оплати за комунальні послуги КМДА зафіксувала ще тиждень тому. Найбільше від невиплати платежів в Києві постраждав “Київкомунсервіс”, який вивозить домашній відходи. У підприємстві просів рівень оплати до 73%.