Збори баптистів спричинили спалах коронавірусу у Першотравенську на Дніпропетровщині

10:57, 08.04.2020
Збори баптистів спричинили спалах коронавірусу у Першотравенську на Дніпропетровщині

Наразі місцева влада прийняла рішення про обмеження виїзду з Першотравенська та в’їзду до міста з 8 квітня.

Спалах коронавірусу у Дніпропетровській області почався через збори баптистів у Першотравенську. Наразі у місті зафіксували 21 випадок зараження, у всій області – 41.

 

Про це повідомляє Дніпропетровська ОДА.

 

"Там відбулося щорічне зібрання представників баптистської церкви. Як стверджують організатори, вони в цьому році ці збори скасували, але так чи інакше на збори з'їхалося кілька сотень людей з різних міст і навіть країн. В цілому кілька сотень людей, які розміщувалися по будинках. Частина з приїжджих знаходиться до сьогоднішнього дня в Першотравенську", - сказав голова Дніпропетровської обласної ради Святослава Олійника.

 

За словами Олійника, саме із Першотравенська вірус почав ширитись у інших містах: "Наприклад третій заражений в Новомосковську – це з Першотравенська приїхав, людина із Синельниківського району – це з Першотравенська приїхав".

 

Наразі поліцією встановлені всі учасники зібрання. Ситуація, як каже голова обласної ради, контрольована. 

 

Водночас Олійник розповів, що дві особи, у яких підтвердили COVID-19, і вони про це знали, покинули місце ізоляції та вирішили поїхати до Дніпра. 

 

"Двоє людей, знаючи, що у них позитивні результати і підписавши зобов'язання сидіти вдома, сьогодні вийшли з дому і збиралися поїхати в місто Дніпро. Вони були спіймані, в буквальному сенсі цього слова, оштрафовані і повернуті додому", – розповів голова обласної ради.

 

Наразі місцева влада прийняла рішення про обмеження виїзду з Першотравенська та в’їзду до міста з 8 квітня. 

 

За словами голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка, нові випадки зараження вдалось виявити із допомогою поліції. 

 

"Вчора у Першотравенську виявили 6 випадків COVID-19. Сьогодні разом із поліцією розшукали людей, з якими контактували хворі. Нажаль, серед них позитивний результат ПЛР-тесту отримали ще 15 осіб", – розповів Бондаренко.