Качалка у Гідропарку: поліція затримала нападника на журналістів

12:03, 03.04.2020
Качалка у Гідропарку: поліція затримала нападника на журналістів

Бодібілдер з Броварів казав журналістам у Гідропарку, що йому нічого не зроблять.

Бодібілдер, який напав на знімальну групу одного з телеканалів, затриманий  поліцейськими Дніпровського райуправління Києва у середу. Спортсмен виявився 55-річним мешканцем міста Бровари.

 

Конфлікт між культуристами і журналістами стався на спортивному майданчику у Гідропарку, який неофіційно називають найсуворішою качалкою світу. Затриманий активно заважав знімальній групі знімати репортаж про те, що прихильники здорового способу життя не дотримуються карантину і відвідують спортивні майданчики столиці.

 

Як повідомляє поліція Києва, правоохоронці оперативно встановили чоловіка, який під час зйомки сюжету у Гідропарку про дотримання правил карантину на спортивних майданчиках перешкоджав зйомці, шарпав за техніку, штовхав оператора та висловлювався нецензурною лайкою.

 

Бодібілдера з Броварів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Слідчі Дніпровського управління поліції розслідують кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

 

 

Нагадаємо, що через пандемію коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні оголошено карантин, який діє з 12 березня до 24 квітня щонайменше. Влада спершу заборонила масові зібрання, далі зупинила громадський транспорт, а потім ввела ще жорсткіші обмеження – зокрема, не гуляти в парках, на дитячих і спортивних майданчиках. У Києві спортивні та дитячі майданчики закрили ще раніше.

 

Як повідомляла «УМ», один з чоловіків-бодібілдерів, який перебував на спортивному майданчику в Гідропарку, обурився на зауваження журналістів про те, що він порушує карантин, напав на першу знімальну групу та пошкодив їхню техніку.

 

Через деякий час на вказаний спортмайданчик приїхали журналісти з іншого телеканалу та почали зйомку аналогічного репортажу. У ході зйомки інший невідомий культурист напав на іншу знімальну групу, застосував фізичну силу відносно журналістки та пошкодив знімальну техніку.