Федір Шпиг загинув разом із матір’ю поблизу Новограда-Волинського

20:15, 31.03.2020
Федір Шпиг загинув разом із матір’ю поблизу Новограда-Волинського

Федір Шпиг трагічно загинув разом із матір'ю в автокатастрофі на Житомирській трасі.

Відомий бізнесмен, засновник банку «Аваль» і групи «Молочний альянс» Федір Шпиг трагічно загинув у ДТП на трасі Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі Житомирщини у вівторок близько 14:15.

 

Про це «УМ» стало відомо із власних джерел, адже Федір Шпиг був добрим другом нашої редакції.

 

За даними «УМ», разом із 64-річним бізнесменом загинула і його літня матір, яка також перебувала в салоні авто Mercedes Benz.

 

Водночас, рідна тітка Федора Шпига і його водій вижили, наразі їх госпіталізовано до найближчої лікарні.

 

Трагічна подія сталася на 215 км автодороги Київ-Чоп. Авто Mercedes Benz під керуванням водія бізнесмена їхало у бік Житомира, але з’їхало у кювет та перекинулося, після чого сталося загоряння автомобіля.

 

Обставини та причини аварії наразі встановлюються правоохоронцями.

 

 

Колектив «України молодої» висловлює ширі співчуття рідним і близьким у зв’язку з непоправною втратою – загибеллю Федора Івановича Шпига і його матері. Федір Іванович був не лише бізнесменом, але й політиком, громадським діячем, патріотом, який щиро вболівав за Україну і за її майбутнє.

 

Вічна пам’ять! Царство небесне!

 

                                                       Довідка «УМ»

 

 

Федір Іванович Шпиг народився 30 січня1956 року в селі Кобижча Бобровицького району Чернігівської області.

 

Український банкір, політик та громадський діяч. Кандидат економічних наук (з 1998). Президент Асоціації аматорського футболу України (з березня 1998). Голова опікунської ради Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

 

Народний депутат України 3-го скликання з травня 1998 до травня 2002 за виборчім округом № 210 Чернігівської області. На час виборів: голова правління Акціонерного поштово-пенсійного банку «Аваль», безпартійний.

 

Депутат Верховної Ради України 4-го скликання з 14 травня 2002 до 25 травня 2006 за виборчім округом № 210 Чернігівської області, самовисування.

 

Депутат Верховної Ради 5-го скликання з травня 2006 до червня 2007 від Блоку «Наша Україна», № 34 в списку. 15 червня 2007 року достроково припинив свої повноваження під час масового складання мандатів депутатами-опозиціонерами з метою проведення позачергових виборів до Верховної Ради.

 

Заслужений економіст України (січень 1997);

Орден «За заслуги» III (лютий 1998), II (березень 2001), I ступеню (січень 2006);

Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня (2011).

 

На початку 90-х років Федір Шпиг разом з партнерами заснував банк «Аваль», який 2005 року був проданий австрійській групі Raiffeisen International. Гроші бізнесмен вклав у власний бізнес, заснувавши групу «Молочний альянс» (торгові марки «Славія», «Молочний шлях», «Здорово», «Яготинське».

 

Зазначимо, що Федір Шпиг дотепер був одним із головних інвесторів «Молочного альянсу», торгова марка «Яготинське».