ЗНО проведуть в червні, а навчальний рік триватиме до липня

14:55, 26.03.2020
ЗНО проведуть в червні, а навчальний рік триватиме до липня

Навчальний рік в Україні закінчиться 1 липня. До цього часу - в травні або червні, учні повернуться до школи доопрацьовувати пропущений матеріал.

 

Про це заявила у відеозверненні т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

 

"Щодо навчального року. Відповідно до ЗУ "Про освіту" навчальний рік в Україні закінчується 1 липня. Якщо буде можливість продовжити навчання в школах в цьому навчальному році, то в травні або в червні повернемося за шкільні парти, знайдемо можливість опрацювати матеріал, який зараз подають дистанційно і підвести підсумки", - наголосила Мандзій.

 

Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні планують провести після 20-их чисел червня, до того часу учні матимуть змогу пройти пробне ЗНО.

 

“Начальний рік в Україні закінчиться так, як передбачається чинним законодавством. Окрім випускників 11 класу. Для них закінчиться тоді, коли наші випускники отримають документ про освіту”, — сказала Мандзій.

 

Так, вона назвала два варіанти закінчення навчального року учнями 11 класу:

 

- якщо у школу діти повернуться у травні, то у травні і проведуть пробне ЗНО, а основна сесія ЗНО розпочнеться після 20-их чисел червня;


- якщо діти повернуться у школу у червні, то пробне ЗНО організують до початку основновної сесії, тобто до кінця червня.

 

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України презентувало новий оглядовий курс "Карантин: онлайн-сервіси для вчителів" на платформі "Дія".

 

Раніше УМ писала, що в Україні не скасовуватимуть ЗНО. 

 

Професор та історик, викладач у КНПУ ім. М.П. Драгоманова Владислав Боечко звернувся до Уряду та Міністерства освіти України із проханням перенести виклад нового навчального матеріалу на наступний рік.  

 

Радниця міністра освіти Іванна Коберник теж пропонувала скасувати ДПА в 4-му та 9-му класах і відтермінувати ЗНО.

 

Володимир Зеленський запропонував запустити загальнонаціональний освітній телевізійний проєкт, у межах якого найкращі педагоги України проводитимуть відеоуроки з різних предметів шкільної програми для 5-11 класів,