У Чорногорії арештували першу порушницю карантину – українку

14:00, 20.03.2020
У Чорногорії арештували першу порушницю карантину – українку

Це перший арешт в Чорногорії в рамках заходів із боротьби проти поширення коронавірусу.

Громадянка України стала першим заарештованим порушником карантину в Чорногорії.

 

Таке рішення після спеціальних слухань ухвалив прокурор Державної прокуратури міста Котора в четвер, 19 березня.

 

“Громадянку України офіційно заарештовано на 72 години за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення в зв’язку із недотриманням правил охорони здоров’я під час боротьби з інфекційними захворюваннями”, – йдеться у повідомленні.

 

Як повідомили журналістам в прокуратурі, підозрювана не виконувала рішення компетентного органу про спрямування її в самоізоляцію, а покинула житло, в якому вона повинна була перебувати.

 

Поліція Будви затримала напередодні 45-річну громадянку України поза межами її будинку .

 

Це перший арешт в Чорногорії в рамках заходів із боротьби проти поширення коронавірусу.

 

Як повідомляла «УМ», 17 березня Верховна Рада ухвалила закони, спрямовані на боротьбу з коронавірусом. Адміністративний штраф за порушення правил карантину, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм становитиме від 17 тисяч до 170 тисяч гривень.

 

За порушення правил та норм, встановлених для запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, «якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань», передбачений штраф від 17 тисяч до 51 тисячі гривень, арештом на строк до шести місяців, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

 

Якщо наслідком таких порушень стала смерть людини чи інші тяжкі наслідки, порушнику загрожує від п’яти до восьми років позбавлення волі.