У Львові позбавили пенсіонерів пільгового проїзду

20:54, 19.03.2020
У Львові позбавили пенсіонерів пільгового проїзду

Пенсіонери Львова змушені будуть платити за проїзд вже 12 березня.

Міська комісія з надзвичайних ситуацій вирішила скасувати безкоштовний проїзд у громадському транспорті для пенсіонерів Львова з 23 березня. Таке обмеження чиновники ухвалили, щоб спонукати літніх людей сидіти вдома на час карантину.

 

Про це повідомляє Львівська міськрада у четвер.

 

На сьогодні у Львові в одному транспортному засобі може одночасно перебувати не більше 10 людей. Поліція почала проводити рейди і вже оштрафувала п’ять водіїв на 17 тисяч гривень із кожного за порушення умов перевезення у час карантину.

 

Також Львівська міськрада вимагає від власників організувати окремі входи і виходи, дотримуватись санітарних норм. Продуктові крамниці у Львові працюють. Їм, а також аптекам, пропонують перейти на цілодобовий режим роботи.

 

У Львові та Львівській області станом на 19 березня не виявлено жодного випадку захворювання на коронавірус. У Львівській інфекційній лікарні шпиталізовані 27 осіб із респіраторними симптомами. Аналізи відправлено на обстеження у Київ.

 

За словами керівника Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної адміністрації Андрія Васька, сьогодні важливо забезпечити регіон кисневими системами і дихальною апаратурою. Львівські лікарні мають 80 апаратів штучної вентиляції легень.

 

«Ми очікуємо ще близько 50 апаратів до кінця квітня, тобто десь до середини травня вони будуть на балансі лікарень. Щодо хворих на коронавірсуну інфекцію критичним питанням є наявність не апарату штучної вентиляції легень, бо це вкрай важкі пацієнти потребують, які мають дуже поганий прогноз на виживання, а якраз саме систем кисневого забезпечення і неінвазивної вентиляції легень, тобто масочної вентиляції легень через канюлі носові, але чистим киснем, не концентратами», – говорить Андрій Васько.

 

За його словами, у чотирьох лікарнях області є близько 300 таких систем, однак їхню кількість планують збільшити до 700.

 

Як повідомляла «УМ», всі заклади торгівлі, окрім продуктових магазинів, аптек, а також автозаправок закрили у Львові з понеділка, 16 березня.

 

Того ж дня Кабінет міністрів запровадив низку обмежень для протидії поширенню коронавірусу. Зокрема, в Україні заборонено міжміське сполучення та обмежено користування громадським транспортом.