Кличко не розглядає відновлення роботи метро

08:09, 19.03.2020
Кличко не розглядає відновлення роботи метро

Віталій Кличко визнав, що жоден вид наземного транспорту столиці не може замінити метрополітен.

Київська влада не розглядає відновлення роботи метрополітену і заперечує таку можливість на період карантину.

 

 Про це міський голова Віталій Кличко заявив в ефірі Суспільного мовлення в ніч на четвер.

 

Кличко визнав, що жоден вид наземного транспорту столиці не може замінити метрополітен, який перевозить щодня 1,7 мільйона людей.

 

«Жоден з транспортних засобів – ні автобуси, ні маршрутки, ні трамваї чи тролейбуси – не зможуть перевезти таку кількість пасажирів, яку перевозить метрополітен. Тому ми обмежили зараз роботу різних закладів і звертаємося до підприємців, різних закладів по можливості зараз обмежити роботу, надати відпустки людям, щоб вони залишалися вдома. Зараз потрібно максимально обмежити соціальні контакти, тому що це є причиною розповсюдження інфекції», - сказав мер.

 

Коли ведуча згадала заяву секретаря Київської міської ради Володимира Прокопіва про плани частково відновити роботу метрополітену, Кличко заперечив можливість подібного рішення.

 

«Ті люди, які заявляють про це, не є фахівцями, відповідальними за транспортну галузь. Це перше. По-друге, це може бути персональна думка людей, але ні в якому разі не мудре, зважене рішення. Ще раз хочу наголосити: ми розуміємо дуже великі складнощі, які на сьогоднішній день є через обмеження пересування містом. Але для чого вони зроблені, я щойно пояснював і ще раз можу сказати, що дискутують на цю тему люди, які здорові. Сподіваюся, що кожен із них залишиться здоровим і наше завдання, щоб розповсюдження вірусу не було», – заявив мер Києва.

 

Кличко також розповів, що в Києві наразі наявні 20 тисяч захисних масок, які розподілені в першу чергу в медичних закладах і серед працівників комунальних підприємств. Місто, за його словами, замовило ще 100 тисяч масок. При цьому без масок у громадський транспорт не пускають, тож міський голова порадив зробити маску власноруч.

 

«Можна зробити марлеві пов’язки, можна захищатися шарфом. Я розумію, що вони можуть не відповідати ключовим критеріям, але тим не менш якийсь відсоток захисту також існує», – порадив мер столиці.

 

Як повідомляла «УМ», 18 березня секретар Київради, представник «Європейської солідарності» Володимир Прокопів повідомив, що Київська міська рада розглядає можливість відновити роботу метрополітену, але з певними обмеженнями.