26 тисяч українців повернулися з-за кордону за добу

12:13, 18.03.2020
26 тисяч українців повернулися з-за кордону за добу

У Державній прикордонній службі повідомляють про зменшення пасажиро-транспортного потоку по всій лінії державного кордону.

 

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

 

«Минулої доби співробітники Державної прикордонної служби провели оформлення 45,7 тис. осіб. З них в Україну прямувало понад 27,6 тис. осіб і понад 18 тис. громадян виїхали за кордон», - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що від загальної кількості осіб державний кордон перетнули майже 41 тис. громадян України, які здебільшого (25,8 тис.) повернулися додому.

 

Іноземних громадян за добу оформлено понад 4,8 тис. осіб, понад 3 тисячі із них прослідували за межі нашої країни. Відмовлено ж у пропуску в Україну понад 80 іноземним громадянам.

 

Крім того, було оформлено 12,7 тис. транспортних засобів, причому як на в’їзд, так і на виїзд майже в однаковій кількості.


У ДПСУ зазначають, що окрім заходів прикордонного контролю прикордонники продовжують проводити і температурний скринінг. Минулої доби під час таких заходів виявлено 1 громадянина України з підвищеною температурою тіла 38 °C. Надалі представниками санітарно-карантинного підрозділу дану особу направлено на обстеження в медичний заклад.


Всього ж від початку запровадження додаткових заходів (з 25.02.2020) щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції територією України температурний скринінг проведено майже 2,3 млн осіб. З підвищеною температурою тіла виявлено понад 40 осіб. Подальше їхнє обстеження здійснювали представники медичної сфери.

 

Також в Держприкордонслужбі зазначають, що майже 4,5 тисяч українців, які опинилися на кордоні з Україною без транспортних засобів, за добу доправили на Батьківщину.

 

“Упродовж доби (з 17 по 18 березня) у Волинській, Львівській та Закарпатських областях прикордонники забезпечили доставку в Україну майже 4,5 тисяч наших співвітчизників. Переміщення громадян здійснювалося через пункти пропуску: “Ягодин-авто” (Волинська обл.), “Рава-Руська” та “Краківець” (Львівська обл.), “Ужгород”, “Тиса”, “Вилок” (Закарпатська обл.)", - вказали прикордонники.