Сивохо вимагають звільнити з посади радника секретаря РНБО

13:43, 16.03.2020
Сивохо вимагають звільнити з посади радника секретаря РНБО

Сергій Сивохо під час непорозуміння з ветеранами полку "Азов".

Народні депутати звернулися до секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова з проханням розглянути питання про звільнення свого позаштатного радника Сергія Сивохо.

 

Ініціатором виступив народний депутат від провладної монобільшості – фракції "Слуга народу" Єгор Чернєв, який повідомив про це на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

 

У зверненні нардепів йдеться про те, що публічна діяльність Сивохо "викликає занепокоєння у суспільстві, створює публічну напругу, дискредитує президента та шкодить національним інтересам України".

 

"Звернувся з депутатським зверненням до Секретаря РНБО Олексія Данілова з проханням звільнити його радника Сергія Сивохо. Дякую колегам по фракції, які підтримали. Насправді тих, хто не згоден з Сивохо та не хоче нічого чути про «внутрішній конфлікт», набагато більше, але не всі встигли фізично поставити свій підпис", - написав Чернєв.

 

Народні обранці просять, аби Данілов розглянув питання щодо звільнення Сивохо.

 

Станом на 13.00 16 березня звернення підписали понад 20 парламентарів.

 

 

Як повідомляла «УМ», 12 березня радника секретаря РНБО Сергія Сивохо виштовхали ветерани полку Нацгвардії «Азов» з його власної презентації "Національної платформи примирення та єдності" на Донбасі.

 

Пізніше у Facebook Сивохо написав, що нападникам на нього потрібен не мир, а війна, тому що на ній можна заробити.

 

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав неприпустимими дії активістів, які зірвали презентацію Сивохо, але зазначив, що той ніколи не був уповноважений офіційно представляти позицію РНБО. Данілов наголосив, що кожен із його радників має свою власну позицію.

 

Правоохоронці затримали і доставили до поліцейського відділку на Печерську 15 осіб. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) ККУ.

 

Трьом особам у зв'язку із подією обрали запобіжний захід. Ветерана Сашка Волкова відправили під цілодобовий домашній арешт. Керівника Київського осередку Нацкорпусу Сергія Тамаріна відпустили під особисте зобов’язання. Ветерана полку "Азов" Юрія Каплю суд відпустив під особисте зобов’язання.