У Єгипті лишили на карантин українських туристів

11:00, 15.03.2020
У Єгипті лишили на карантин українських туристів

у готелях Reef Oasis Beach Resort 5* та Sentido Reef Oasis Senses Resort 5* виявили інфікованих коронавірусом.

Українські відпочивальники перебуватимуть на карантині у Єгипті у найближчі дні. Йдеться про 730 українців, які відпочивали на курортах Шарм-ель-Шейх та Хургада.

 

Про це повідомляє міністерство інфраструктури України у неділю.

 

Згіно з повідомленням, йдеться про туристів, що відпочивали у готелях "Reef Oasis Beach Resort 5*" та "Sentido Reef Oasis Senses Resort 5*". 

 

На карантині вони перебуватимуть через те, що у закладах відпочинку було виявлено осіб з підозрою на коронавірус. 

 

"Якщо лабораторні тести після закінчення карантину не виявлять випадків захворювання на COVID-19 або підозр на зараження ним, наші туристи зможуть повернутися додому", - зазначають у мінінфраструктури.

 

І додають: " Ми просимо відпочивальників зберігати спокій. Будь ласка, залишайтеся на зв'язку з турагентами для отримання від них актуальної інформації відносно зворотних рейсів, та з представниками МЗС".

 

Кількість громадян України, які залишилися у Єгипті, не уточнюється.

 

За останніми даними онлайн-карти поширення Covid-19 від Дослідницького центру системних наук та інженерії Університету Джонса Гопкінса, найбільша кількість заражених – у Китаї (80 995), Італії (21 157), Ірані (12 729), Південній Кореї (8 086), Іспанії (6 391). Зафіксовано 5 833 смертей від коронавірусної хвороби. Одужали 73 968 людей.

 

В Україні підтверджено 3 випадки захворювання на Covid-19 - у Чернівцях та на Житомирщині, один з яких летальний - померла 71-річна жінка на Житомирщині.

 

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію коронавірусу COVID-19.