З Волині до Польщі намагалися вивезти 50 тисяч респіраторних масок

11:58, 14.03.2020
З Волині до Польщі намагалися вивезти 50 тисяч респіраторних масок

Прикордонники Луцького загону завадили спробі вивезти 50 тисяч респіраторних масок за підробними документами з України до Швейцарії.

 

Транспортний засіб із вантажем затримано на пункті пропуску «Ягодин» у Волинській області.

 

Про це повідомляють пресслужби Держприкордонслужби і МВС у суботу.

 

«Державна прикордонна служба України та Національна поліція України вкотре припинили заборонений експорт медичних масок. 31-річний водій на автомобілі «Рено» намагався вивезти з України 50 тисяч респіраторних масок класу FFP2NR, вартістю близько 50 тисяч доларів США. Товар конфіскований і залишається для потреб українців», - йдеться у повідомленні.

 

У супровідних документах виявлені ознаки підробки. Загальна вага  вантажу «Респіраторна маска, стандарт 203 FFP2 NR» складає понад 600 кг.

 

 

Тривають слідчо-оперативні дії. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 358 Кримінального кодексу України (підробка документів).

 

Респіраторні маски заборонено для вивозу з території України, відповідно до постанови КМУ № 214 від 11 березня цього року.

 

Як повідомляла УМ, 12 березня в Україні введено карантин

 

Цього ж дня ввечері, в місті Радомишль на Житомирщині, де зафіксували випадок зараження коронавірусом, ввели надзвичайний стан, після чого призупинили рух транспорту і закрили ринки.

 

Нині ж Україна закриває КПП через коронавірус