В Херсонській ОДА після скандального святкування 8 березня звільнено кілька чиновників

12:47, 10.03.2020
В Херсонській ОДА після скандального святкування 8 березня звільнено кілька чиновників

На Херсонщині звільнений керівник апарату ОДА, погоджується питання про звільнення заступниці голови облдержадміністрації та відсторонене все керівництво профільного управління.

 

Про це у вівторок, 10 березня, заявив під час селекторної наради голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

 

«Почнемо з найбільш резонансної події, яка відбулася минулого тижня…6 березня у приміщенні зали засідань Херсонської обласної ради святкування Міжнародного жіночого дня – я був присутній на офіційній частині, я вже коментував, що на неофіційній частині я був відсутній. І те, що я побачив вчора в мережі Інтернет мене неприємно вразило. Я вважаю неприпустимим у приміщенні обласної державної адміністрації виступи в такому форматі і вважаю, що за це має бути персональна відповідальність людей, які займалися організацією такого святкування Міжнародного жіночого дня…",- сказав він. 

 

Відтак, звільнений керівник апарату Володимир Клюцевський,  заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Чепіга – її звільнення буде погоджено з Офісом Президента і у встановленому порядку затверджене,а також все керівництво управління культури, молоді і спорту.

 

"Кадрові рішення по керівництву управління я прийму до кінця тижня», - зазначив Гусєв.

 

Додамо, що після скандалу у Херсонській ОДА проходило службове розслідування, що мало встановити причетних до організації виступу гурту "Степ" на святкування 8-го березня у сесійній залі, повідомив голова ОДА у Facebook.

 

Відзначення у такому форматі викликало хвилю обурення у соцмережах. Про почуття «сорому і гніву» через такий розважальний захід, що був проведений під прапором України, в залі засідань обласної ради, написав на своїй сторінці у Facebook депутат облради Ігор Йосипенко. На його думку, захід скомпрометував депутатський корпус обласної ради.

 

Як повідомляла УМ, на святкуванні Міжнародного жіночого дня у сесійній залі обласної ради, де вітали працівниць апарату ОДА та облради, виступала група «Степ» у супроводі танцівниць у сценічних костюмах в стилі Go-Go.