Політв'язню Дудці, хворому на коросту, 5 місяців відмовляли в обстеженні

11:45, 04.03.2020
Політв'язню Дудці, хворому на коросту, 5 місяців відмовляли в обстеженні

(Володимир Дудка)

Український політв'яень Володимир Дудка впродовж 5 місяців хворіє на коросту. Увесь цей час в колонії йому відмовляли в медичному обстеженні.

 

Про це у Фейсбук-сторінці написав син політв"язня Ілля Дудка.

 

За його словами,  3 березня батька перевели в медблок.

 

"Перед цим вивозили з колонії в лікарню на обстеження. Після п'яти місяців нестерпного свербіння від висипу і постійних болів в шлунку батька, нарешті, оглянули дерматолог і гастроентеролог. Діагнози- Короста і виразка дванадцятипалої кишки. П'ять місяців (!) Батько був носієм корости, болісного паразитарного захворювання. П'ять місяців цілодобового сверблячки, який може довести будь-яку людину до нервового зриву",- написав Ілля Дудка.

 

Також Ілля закликає всіх небайдужих писати листи його батькові в колонію – це є важливою моральною підтримкою для незаконно засудженого Володимира Дудки.

 

Адреса для листів: Владимир Михайлович Дудка, 1964 гр, ФКУ ИК-11 УФСИН России по Ставропольскому краю, 355044 г. Ставрополь-44, Росія.

 

Листи мають бути російською мовою – така вимога виправного закладу, в якому перебуває в’язень.

 

 

Як повідомляла УМ, Верховний суд Росії відхилив скаргу захисту і затвердив 14 років колонії, який раніше отримали українці з окупованого Криму Володимир Дудка та Олексій Бессарабов.

 

Нагадаємо, 10 листопада 2016 року ФСБ Росії повідомила, що затримала співробітників кримського аналітичного центру "Номос". Тоді були арештовані троє українців: Олексій Бессарабов, Дмитро Штибліков та їх близький друг Володимир Дудка. ФСБ стверджує, що вони є українськими "розвідниками-диверсантами".

 
Севастопольський міський суд 4 квітня цього року засудив Дудку і Бессарабова до 14 років в’язниці. Суд також призначив кожному штраф.
 
При цьому в Міноборони України заявляли, що будь-хто з колишніх українських військових, які зараз проживають в окупованому Криму, можуть стати "потенційними жертвами російських спецслужб".
 
Раніше на Майдані пройшла акція до дня народження політв'язня Володимира Дудки.